8 Haftalık Gebelik 🤰 Hamileliğinizin Sekizinci Haftası

Hamileliğinizin sekizinci haftasında sizleri nelerin beklediğini merak ediyorsanız bu yazımıza göz atın.


8 haftalık gebelik başlıklı yazımızda sizlere hamileliğinizin ikinci haftasında karşınıza çıkacak gelişmeleri açıklıyoruz.

Hamileliğin Sekizinci Haftası / Bebeğiniz Fırtına Gibi Büyüyor

Dünyanın en tatlı fırtınası günden güne büyüyor. İçinizdeki annelik heyecanı artık kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Bakalım bu hafta bebeğiniz ve sizi neler bekliyor.

8 Haftalık Gebelik Döneminde Sizleri Neler Bekliyor?

Tatlı Bir Ahududu

Evet, artık bebeğiniz ahududu büyüklüğüne geldi 🙂 Bu hafta boyu 1 santimi geçmiştir artık. Dudakları, burnu, göz kapakları, bacakları şekillenmeye başladı bile. Artık el ve ayakları yavaş yavaş oluşuyor ancak henüz perdeli, minik bir balık gibi. Bacaklar ben buradayım demeye başlıyor. Birkaç ay sonra müptelası olacağınız o minik ayaklar kendini iyiden iyiye belli etmeye başladı. Yumuk gözler artık göz kapaklarının incisi olma yolunda. Burun ucu, üst dudak, kulak deseniz tam tek atımlık lokma! Kalp fonksiyonları da artık iyice gelişti. Minik kalbi dakikada ortalama 150 kez atabilir.

8 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Bu haftaya kadar güzel ilerledik. 8 haftalık gebelik belirtileri arasında hafif mide bulantıları, yorgunluk gibi durumlar oluşabilir ama onlar da olacak artık. Bu ay birazcık kasık ağrısı ya da karın ağrısı yaşayabilirsiniz. Hamilelikte kasık ağrısı, sık rastlanan sorunlardan. Sık sık idrara çıkmak isteyebilirsiniz. Panik yok, bebiş baskı yapıyor 🙂 Rahim büyüdükçe, idrar torbasına baskı yapıyor bu nedenle kendinizi sık sık tuvalette buluyorsunuz. Hamilelik ilerledikçe bazı minik kramplar hissedebilirsiniz. Uzmanlara göre hamileliğin 8. haftasında karın ağrısı normal bir belirti. Rahim büyüyor, genişliyor, haliyle kasılıp esniyor. Hiç endişe etmeyin.

Herkes Aynı Şeyi Yaşamaz.

Başka anne adaylarının yaşadığı şeyleri yaşayacaksınız diye bir kaide yok. Hamilelikte yaşanan sorunlar denince ilk akla gelenler mide bulantısı, kabızlık, salya, hazımsızlık, gaz, mide yanması, baş ağrısı, vajinal akıntı olabilir ancak bunun şiddetti anneden anneye değişir. Bu nedenle illa her hamile her şeyi aynı düzeyde yaşayacak diye bir kural yok. Kendinizi hiç sıkmadan, mümkün olduğunca rahatlatmaya çalışın. Dünyanın en güzel duygusunu tatmanıza birkaç ay kaldı. Keyfini çıkarın, tadınızı kaçırmayın! 🙂

8 Haftalık Hamilelikte Nelere Dikkat Edilmeli?

8 Haftalık gebelik dönemi riskleri denince ilk akla gelen düşük olabiliyor ne yazık ki. Bu kelime sizi korkutmasın çünkü düşük bütün hamileliklerin ortalama %15’inde görülür. Biz olası bir ihtimal diye yazmak istedik ancak sakın endişe etmeyin, gerçekten düşük ihtimal. Hamilelikte vajinal kanama, kramplar ve hatta parça düşürmeler de olabilir. Ciddi boyuta ulaşırsa doktorunuza görünmeyi ihmal etmeyin. 8 haftalık gebelik beslenme konusu da yine diğer haftalarda olduğu gibi dikkat göstermeniz gereken başlıklardan birisi olacaktır.

8 Haftalık Gebelik Hakkında Önemli Bilgiler

  • 8 haftalık gebelik dönemi itibarıyla, rahim içindeki kesede sıvı oluşumu başlar ve bebeğinizin organları hızlı bir şekilde gelişmeye devam eder. Bu dönemde bebeğiniz yaklaşık olarak bir üzüm tanesi büyüklüğündedir.
  • 8 haftalık hamilelik dönemi içinde ultrason ile bebeğinizin kalp atışlarını duyabilirsiniz. Bazı durumlarda, kalp atışlarının duyulması gecikebilir. Bu şimdilik endişe edilecek bir durum değildir.
  • Sabah oluşan mide bulantılarını önlemek içi başucunuza bir paket tuzlu kraker bulundurabilir ve yataktan kalkmadan önce krakeri tüketebilirsiniz.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Hamilelik ve Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; hamilelik ve bebek gelişimi dönemlerinde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Hafta Hafta Hamilelik Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Unutmayın;

Her hamilelik ve her doğum eşsiz birer deneyimdir. Bununla birlikte her hamileliğin gidişatı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, 8 haftalık hamilelik başlıklı bu makale de dahil olmak üzere hafta hafta hamilelik kategorisinde yer alan içeriklerin tamamı, uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Sizin eşsiz hamilelik deneyiminizde ihtiyacınız olan tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open