19 Haftalık Gebelik 🤰 Hamileliğinizin On Dokuzuncu Haftası

Hamileliğinizin on dokuzuncu haftasında sizleri nelerin beklediğini merak ediyorsanız bu yazımıza göz atın.


19 haftalık gebelik başlıklı yazımızda, 19 haftalık hamilelik döneminde vücudunuzda yaşanacak değişimleri ve sizi bekleyen gelişmeleri açıklıyoruz.

Hamileliğin On Dokuzuncu Haftası / “Yerimde Duramıyorum!”

Hamileliğinizi hafta olarak değil de ay olarak hesaplıyorsanız, bu haftadan itibaren 5. ayınıza girdiğinizi söyleyebilirsiniz. Eski kıyafetlerinizin hemen hemen hiçbirinin üzerinize olmadığını fark edeceksiniz. Hamile kıyafetlerinin her kadına çok yakıştığını unutmayın. 🙂

19 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

19 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler şunlardır. 19. hafta itibarıyla, memelerinizdeki kahverengi alan giderek büyümeye başlayacaktır. Areola adı verilen bu bölge, memenin yarısını kaplayabilir. Bu normal bir durumdur ve doğumdan sonra 12. aya kadar devam edebilir. Pek çok çalışan hamile kadın, öğle aralarında yarım saat kadar yürümenin kendilerine çok iyi geldiğini söyler. Bunu siz de deneyebilirsiniz. Yürüyüş, hem bünyeniz hem de psikolojik durumunuz için yararlıdır. Hamileliğin 19.haftasında bebeğinizin vücudu krem benzeri bir madde ile kaplıdır. Onun hassas cildini, uzun süre suda kalmanın etkilerinden koruyacak olan bu maddenin adı vernix caseosa. Ultrasonda ise, bebeğinizin sürekli hareket halinde olduğunu görebilirsiniz. Bir kıpırdanma, bir haller ki sormayın gitsin.

19 Haftalık Gebelik Döneminde Anne Karnı Ne Kadar Büyür?

Bu soru da merak edilenler listemizin en güzel yerinde duruyor. Artık hamile olduğunuz gözle görülür biçimde ortada olur. Rahminiz artık 1.3 cm civarındadır. Gebelikte kilo artışı da bu dönemde hayatınızda. Ortalama 4 ila 6 kilo civarı almış olabilirsiniz. 19 haftalık hamilelerin yaşadığı sorunlardan biri ile devam edelim yazımıza; baş dönmesi. Büyüyen rahmin aort damarına basınç yapması nedeniyle yaşanıyor olabilir. Sırt üstü yatmazsanız bu sorun azalacaktır. Çok hızlı hareket etmekten kaçının.

19 Haftalık Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadardır?

Hamilelikte sık sorulan sorulardan biri de bebeğin boyu ve kilosu. Peki,  19 haftalık bebeğin boyu ve kilosu nasıl olur? Baş bölgesinden kalçaya kadar olan uzunluğu 13 ile 15 cm civarında olabilir. Kilosu için 200 gram civarı diyebiliriz.  Bebeğinizin duyma yetileri de iyiden iyiye gelişiyor bu hafta. Anne karnında dinletilen müzikler, şarkı listenize girmeye aday. Rahatlatıcı müzikler ile onunla iletişime geçebilirsiniz ya da daha iyisi bizzat kendi sesinizle onunla konuşabilirsiniz. Hissedecektir… 🙂

19 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

19 haftalık gebelikte dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • 19 haftalık gebelik dönemi itibarıyla bebeğinizin yağ gelişimi başlar. Bebeğiniz artık daha büyük ve ağır olmaya başladı. Ultrasonda bebeğinizin kulağının tam yerine oturduğunu, neredeyse oluşmuş ama hâlâ kapalı olan gözlerini görebilirsiniz.
  • Cilt rengi hâlâ şeffafımsı olmasına rağmen melanositler tarafından üretilmeye başlanan pigmentler vücut renginin yavaş yavaş tamamlanmasını sağlayacaktır.
  • 19 haftalık hamilelik döneminde ve sonrasında nefes darlığı, bulanık görme ve ani oturup kalkmalarda tansiyon düşmesi yaşayabilirsiniz. Bu durum bebeğin gelişimi sırasında vücudunuzdaki kanın büyük kısmının bebeğe gönderilmesinden kaynaklanıyor.
  • Tansiyonunuzun düştüğünde eğer uygun bir ortamdaysanız, uzanarak ayaklarınızı bir süre yukarıda tutun. Bu işlem beyninize daha çabuk ve fazla miktarda kan gitmesini sağlayarak kendinizi toparlamanızı sağlar.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Hamilelik ve Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; hamilelik ve bebek gelişimi dönemlerinde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Hafta Hafta Hamilelik Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Unutmayın;

Her hamilelik ve her doğum eşsiz birer deneyimdir. Bununla birlikte her hamileliğin gidişatı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, 19 haftalık hamilelik başlıklı bu makale de dahil olmak üzere hafta hafta hamilelik kategorisinde yer alan içeriklerin tamamı, uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Sizin eşsiz hamilelik deneyiminizde ihtiyacınız olan tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open