22 Haftalık Gebelik 🤰 Hamileliğinizin Yirmi İkinci Haftası

Hamileliğinizin yirmi ikinci haftasında sizleri nelerin beklediğini merak ediyorsanız bu yazımıza göz atın.


22 haftalık gebelik başlıklı yazımızda, 22 haftalık hamilelik döneminde vücudunuzda yaşanacak değişimleri ve sizi bekleyen gelişmeleri açıklıyoruz.

Hamileliğin Yirmi İkinci Haftası / “Sesim Geliyor mu Anne?”

22 haftalık gebelik dönemi itibarıyla bebeğinizle konuşmaya başlayabilir, ona bir şeyler okuyabilir ya da şarkı söyleyebilirsiniz. Çünkü artık o sizi duyabilir. Hatta duymakla kalmaz, seslere tepki de verebilir. 🙂 Bu nedenle ona bebek gelişimi için özel olarak hazırlanmış müzik CD’leri dinletebilirsiniz. Anne karnında klasik müzik dinlemenin, ruhsal gelişime olumlu yönde etkisi olduğunu öne süren çalışmalar mevcut. Hatta bazı çalışmalar; bebeğiniz karnınızdayken ona okuduğunuz kitapları, doğduktan sonra emzirirken ona yeniden okursanız, bebeğinizin daha güçlü emeceğini ileri sürüyor.

22 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

22 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler şunlardır. Bebeğinizde bu gelişmeler olurken, siz de artık dengenizi sağlamakta zaman zaman güçlük çektiğinizi fark edebilirsiniz. 22 haftalık gebelik dönemine geldiğinizde, karnınızın büyümesine bağlı olarak bel kavisiniz de içeri doğru genişlediğinden, vücudunuzun denge merkezi yer değiştirir. Bünyeniz buna aynı hızla uyum sağlayamadığından, dengenizi sağlamakta güçlük yaşayabilirsiniz. Yine aynı nedenlerle, dengeye dayalı sporlara da ara vermelisiniz. Bunun yanı sıra, hamilelik hormonlarına bağlı olarak parmak eklemlerinize kadar tüm eklemlerinizde gevşemeler olur. Bu size bel ağrısı olarak yansıyabilir. Bu haftalarda hem denge sorunları, hem de bel ağrıları nedeni ile yüksek topuklu ayakkabılara veda etmelisiniz. Hamileliğinizin geri kalan kısmında ortopedik ayakkabılar giymeniz rahatsızlıklarınızı azaltır.

Gebelikte Su Tüketimi

22 haftalık hamilelik dönemine geldiğinizde su tüketimini daha da arttırmanızda yarar var. Özellikle hamileyken diğer sıvıları almaya daha çok ihtiyacınız var. Sıvılar, kan hacminin korunmasına ve vücut ısısının düzenlenmesine yardımcı olur. Bu arada hamileyken su içmek aynı zamanda size kendinizi daha da iyi hissettirebilir. Hamilelik yorgunluğu nasıl geçer sorusunun da yanıtı düzenli ve sağlıklı beslenmekten geçiyor. Doktorunuzun önereceği hamilelere özel egzersiz programları ve beslenme düzeni ile pekâlâ kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

22 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

22 haftalık gebelikte dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • 22 haftalık gebelik dönemi ile birlikte bebeğinizin boyu tepeden tırnağa yaklaşık olarak 27 cm’ye ulaşır.
  • Bu dönemde bebeğinizin yüz hatları oluşmaya, kaş ve kirpikleri büyümeye devam eder. Ultrasonda bebeğinizin yüzü daha iyi seçmeye başlayabilirsiniz.
  • 22 haftalık hamilelik döneminde bebeğiniz artık dışarıdan gelen sesleri duyabilir. Ona kitap okuyarak, şarkı söyleyerek ya da onunla konuşarak size tepki verip vermeyeceğini kontrol edebilirsiniz.
  • Demir açısından zengin gıdalar tüketirken yanında bir bardak portakal suyu için. Bu, minerallerin daha iyi emilmesini sağlayacaktır.
  • Doğum konusunda endişeleriniz varsa bunları mutlaka doktorunuzla paylaşın.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Hamilelik ve Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; hamilelik ve bebek gelişimi dönemlerinde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Hafta Hafta Hamilelik Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Unutmayın;

Her hamilelik ve her doğum eşsiz birer deneyimdir. Bununla birlikte her hamileliğin gidişatı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, 22 haftalık hamilelik başlıklı bu makale de dahil olmak üzere hafta hafta hamilelik kategorisinde yer alan içeriklerin tamamı, uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Sizin eşsiz hamilelik deneyiminizde ihtiyacınız olan tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open