40 Haftalık Gebelik 🤰 Hamileliğinizin Kırkıncı Haftası

Hamileliğinizin kırkıncı haftasında sizleri nelerin beklediğini merak ediyorsanız bu yazımıza göz atın.


40 haftalık gebelik başlıklı yazımızda, 40 haftalık hamilelik döneminde vücudunuzda yaşanacak değişimleri ve sizi bekleyen gelişmeleri açıklıyoruz.

Hamileliğin Kırkıncı Haftası / “Geldim, Geliyorum!”

40 haftalık gebelik dönemine ulaşmış ve hâlâ daha doğum yapmadıysanız, iyice sıkılmaya ve sabırsızlanmaya başlamış olmalısınız. Ancak endişelenmenize gerek yok. Bu hafta size çok uzun gelebilir ama sabırlı olmaya çalışmalısınız. Sakin olun ve bol bol dinlenmeye bakın.

40 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

40 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler şunlardır. Doğum sonrası en çok gereksinim duyacağınız şeylerin başında zaman gelecek. Siz herhangi bir ağrı hissetmeseniz bile rahim ağzınız yavaş yavaş açılmaya başlamış olabilir. Normal sancıların başlaması ile rahim ağzındaki açıklık ve incelme de artmaya başlar. Açıklık 10 santimetre olduğunda doğumun ilk evresi tamamlanmıştır. Ardından gelen ikinci evrede bebeğiniz dünyaya ve size merhaba der. Vajinal doğumda, kafa çıkınca doktorunuz bebeğinizin ağzını siler, hemen ardından bebeğinizin ilk ağlaması odada yankılanmaya başlar. Bu aşamada, daha göbek kordonu kesilmeden, bebeğinizin kucağınıza verilmesi ilk temasın daha sıcak yaşanmasını sağlar.
Sizden salgılanan hormonların bebeğinizin dolaşımına da karışması nedeniyle erkeklerde torbalar, kızlarda da labiumlar normalden daha büyük görünecektir. Hatta doğumdan sonra hem kız hem de erkek bebeklerin memelerinden süt dahi gelebilir. Bu durum birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolur. Bu arada bebek yaklaşık 50 cm ve 3000 küsur gramlarda olabilir.

Mutlu Son!

Artık bebeğiniz kucağınızda! 9 aylık maratonun sonuna geldiniz. Sizi bekleyen güzel günler yalnızca bu heyecanla sınırlı da değil üstelik diş buğdayı, bebeğin 40 mevlüdü, bebeğin ilk doğum günü derken birbirinden güzel heyecanlara her geçen gün yenisini ekleyeceksiniz. Bunun ‘aaa emekledi’, ‘aaa diş çıkardı’, ‘aaa anne / baba dedi’ si var, durun heyecan hiiiç bitmiyor! 🙂

40 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

40 haftalık gebelikte dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • 40 haftalık gebelik dönemi ile birlikte bebeğinizin ortalama kilosu 3400 gram, ortalama boyu ise 48 – 50 cm’ye ulaşır. 40 haftalık hamilelik dönemini dolduran bebeğiniz; artık gelişimsel özelliklerini tamamladığı ve büyüdüğü için karnınızda hareket edememekte ve dışarı çıkmayı beklemektedir.
  • Kırkıncı hafta uzun bir hamilelik sürecinin bitmesine bir adım kaldığını göstermektedir. 40 haftalık gebelik ile birlikte doğum belirtilerini yoğun bir şekilde hissetmeye başlarsınız.
  • Bu hafta içerisinde doğum olma ihtimali çok yüksektir. Eğer kanlı sümüksü akıntı geliyorsa bu 12- 24 saat sonra artık doğumun başlayacağına dair önemli bir işarettir. Amniyon zarının her an açılabilme ihtimali yüksektir ve suyunuz gelebilir. Bu su çok fazla ya da az olabilir. Ancak suyun miktarına bakmaksızın, sıvı gelmesi durumunda hemen doktora başvurmanız gerekir. Giderek şiddeti artan ve dayanılmaz hâle gelen sancılar da doğumun gerçekleşeceğinin belirtileri arasında yer alır. Böylesi durumlarda derhal hastaneye gidilmelidir.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Hamilelik ve Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; hamilelik ve bebek gelişimi dönemlerinde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Hafta Hafta Hamilelik Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Unutmayın;

Her hamilelik ve her doğum eşsiz birer deneyimdir. Bununla birlikte her hamileliğin gidişatı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, 40 haftalık hamilelik başlıklı bu makale de dahil olmak üzere hafta hafta hamilelik kategorisinde yer alan içeriklerin tamamı, uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Sizin eşsiz hamilelik deneyiminizde ihtiyacınız olan tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open