6 Haftalık Gebelik 🤰 Hamileliğinizin Altıncı Haftası

Hamileliğinizin altıncı haftasında sizleri nelerin beklediğini merak ediyorsanız bu yazımıza göz atın.


6 haftalık gebelik başlıklı yazımızda sizlere hamileliğinizin ikinci haftasında karşınıza çıkacak gelişmeleri açıklıyoruz.

Hamileliğin Altıncı Haftası / Bebeğiniz Gelişiyor

Hamileliğin 6. haftasına geldik bile. Bebeğiniz artık başından poposuna kadar ortalama 2-4 mm civarında. Büyümenin hızlandığı dönemdeyiz, bebeğinizin büyüklüğü neredeyse 3 katına çıkar. Peki hamileliğin 6.haftasında bebek gelişimi nasıl olur?

6 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

6 haftalık hamilelik döneminde bebeğinizin çene kemikleri ve yanakları gelişmeye başlar. Başının iki yanındaki küçük girintiler artık kulak kenarlarını oluşturur. Başın önündeki minik küçük çıkıntı, kısa süre sonra burnu olacak 🙂 Yüz hatları yeni yeni oluşuyor. Beyin artık oluştu ancak büyümeye devam ediyor. Yüzündeki küçük siyah noktalar, yakında gözleri olacak ve mucize adım adım gelişmeye devam edecek.

Müjde! Bebeğinizin Kalp Atışını Artık Duyabilirsiniz

Nihayet beklediğiniz an geldi. 6 haftalık gebelik aşamasında artık bebeğinizin kalp ritmini duyabilirsiniz. Bebeğinizin minik kalbi dakikada ortalama 80 defa atar. Artık duygusal bağ kurmak için de ideal zaman çünkü her şey gitgide somutlaşıyor. Şimdiye kadar kilo almış olmanız gerekir ancak mide bulantılarından dolayı iyi beslenemeyip kilo vermiş de olabilirsiniz. Hamileliğin geri kalan sürecinde aşermeler artabilir ve bu tartıya yansıyabilir şimdiden söyleyelim.  Daha önceki mide bulantılarına yeni bir versiyon eklenebilir bu dönem. Bebek geliştikçe şikayetler de şekillenebilir. Gebeliğin 6.haftasında görülen şikayetlerden biri mide yanması ve hazımsızlık. İlaç kullanımı sıkıntılı olacağı için doğal yollarla bu sıkıntıların üstesinden gelebilirsiniz.

6 Haftalık Gebelik Beslenme

Hamileliğin 6.haftasında beslenme de çok önemli. Vitamin, mineral, demir, kalsiyum, magnezyum, folik asit ve çinko açısından zengin gıdaları tüketmenizde fayda var. Bu dönemde rastlanan sıkıntılardan biri de kabızlık. Bunu önlemek ya da azaltmak için lifli ve sıvı gıdalar tüketebilirsiniz. Tahıllar, sebze ve meyveler, et, balık ve süt ürünleri konusuna da ağırlık vermekte fayda var. Kilo alımı bakımından tehlikeli bir hafta olduğundan mutlaka bir beslenme uzmanından destek almanızda yarar var.

6 Haftalık Gebelik Hakkında Önemli Bilgiler

  • 6 haftalık gebelik dönemi itibarıyla; ultrason ile bakıldığında sadece bir gebelik kesesi görülmesine ve bebeğiniz sadece 1mm kadar olmasına rağmen, bebeğinizin organları oluşmaya ve kalbi atmaya başlamıştır.
  • Bu dönemde doktorunuz; smear, kan ve idrar testi yaptırmanızı isteyecektir
  • 6 haftalık hamilelik dönemi için önemli olan ne kadar yediğiniz değil, ne yediğiniz. İki kişi olmanız iki kişilik yemenizi gerektirmiyor. Size ve bebeğinize faydası olmayacak yağlı, şekerli, unlu besinlerden uzak durmanız en doğrusu olacaktır. Hamileliğiniz boyunca 10 – 15 kilo almanız normal kabul edilir. Bu arada egzersiz yapmaya da başlayabilirsiniz. Tabii mükemmeli bol bol yürümek ya da imkânınız varsa yüzmektir.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Hamilelik ve Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; hamilelik ve bebek gelişimi dönemlerinde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Hafta Hafta Hamilelik Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Unutmayın;

Her hamilelik ve her doğum eşsiz birer deneyimdir. Bununla birlikte her hamileliğin gidişatı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, 6 haftalık hamilelik başlıklı bu makale de dahil olmak üzere hafta hafta hamilelik kategorisinde yer alan içeriklerin tamamı, uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Sizin eşsiz hamilelik deneyiminizde ihtiyacınız olan tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open