7 Haftalık Gebelik 🤰 Hamileliğinizin Yedinci Haftası

Hamileliğinizin yedinci haftasında sizleri nelerin beklediğini merak ediyorsanız bu yazımıza göz atın.


7 haftalık gebelik başlıklı yazımızda sizlere hamileliğinizin ikinci haftasında karşınıza çıkacak gelişmeleri açıklıyoruz.

Hamileliğin Yedinci Haftası / Tomurcuklar Açıyor

7 haftalık gebelik döneminde artık vücudunuzda her şey daha belirgin bir hâl alıyor. Bebeğiniz artık resmi anlamda büyüyor. Gebeliğin 7.haftasında bebekte olan değişimlerden biri minik mucizenin ağzının ve dilinin şekilleniyor olması. Bağırsakları gelişmeye başlıyor ve apandisti oluşuyor. Kol ve bacakları oluşturacak çıkıntılar da artık oluşmaya başlıyor. Omuz, bacak, diz bölümleri şekilleniyor. Zamanın küçük embriyosunun şimdilerden böbrekleri de yerinde. İdrar üretimi ve boşaltım görevlerine hazırlanıyor yavaş yavaş. Kafatası henüz ulaşım aşamasında. Bebekte durumlar böyleyken, annede neler oluyor gelir bir de bunlara göz atalım.

7 Haftalık Gebelik Döneminde Annede Ne Gibi Değişiklikler Olur?

Gelelim 7 haftalık gebelik annedeki değişiklikler konusuna. Bu dönemde bedeninizde, dışarıdan hamile olduğunuzu fark ettirecek hiçbir değişim yoktur. Bu dönemde 1-2 kilo alınabilir ya da verilebilir. Her iki durum da normaldir. Hamileliğin erken belirtileri yavaş yavaş azalmaya başlar. Buna karşın bulantı ve kusmalar artabilir. Bu şikayetler özellikle sabah erken saatlerde daha fazla olur. Mide bulantıları günlük hayatınızı zorlaştırabilir. Bu nedenle şekerler ya da tuzlu atıştırmalıklar vazgeçilmeziniz olabilir. Gebelikte sık rastlanan şikayetlerden biri ile devam edelim yazımıza; akıntı. Özellikle bu dönemde vajinal akıntı yaşayabilirsiniz. Hormonların gebelik sırasında genişleyen vajina duvarına yaptığı bir etki sonucu oluşur ve hemen hemen her gebede sık sık rastlanır.

Bunlara Dikkat Edin!

Gebeliğin 7.haftasında dikkat edilmesi gerekenler listemizin başında beslenme geliyor. Sucuk, salam, sosis gibi gıdaların yanısıra cıva oranı yüksek deniz ürünleri, pastörize edilmemiş süt ve peynirler, çiğ ya da az pişmiş yumurta, asitli içecekler kutu meyve suları ve bazı bitki çayları dikkat edilmesi gerekenler arasında. Doktor onayı olmadan kullanılan ilaçlar için de kritik bir dönem. Çok basit bir ilaç dahi olsa muhakkak doktor onayı şart. Bu arada hamilelikte spor yapmanın faydaları da göz ardı edilmeyecek kadar fazla. Uzmanlar eşliğinde yapılan bilinçli sporlar sayesinde, sadece rahat bir hamilelik geçirmez aynı zamanda doğumu da kolayca yapmış olursunuz. Vücuttaki esneklik, size bu süreçte büyük destek verecektir.

7 Haftalık Gebelik Hakkında Önemli Bilgiler

  • 7 haftalık gebelik dönemi itibarıyla, bebeğiniz hızla büyümeye devam ediyor. Karnınızda gelişen mucize artık bir bezelye tanesi boyutuna ulaştı. Bacakları oluşuyor ama şimdilik sadece kürdana benziyorlar.
  • Artık hamile olduğunuzu daha fazla hissetmeye başlıyorsunuz. Kendinizi yorgun hissetmeniz, göğüslerinizin aşırı hassas olması ve bazı kokuların midenizi bulandırması gayet normal. Bir süre bunlarla baş etmeniz gerekecek.
  • Bulantılarınızı azaltmak için az az – sık sık yemeli ve bol miktarda sıvı tüketmelisiniz. Ayrıca folik asit ve omega-3 yağ asidi içeren besinleri tüketmeniz bebeğinizin gelişiminde olumlu etki yaratacaktır.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Hamilelik ve Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; hamilelik ve bebek gelişimi dönemlerinde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Hafta Hafta Hamilelik Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Unutmayın;

Her hamilelik ve her doğum eşsiz birer deneyimdir. Bununla birlikte her hamileliğin gidişatı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, 7 haftalık hamilelik başlıklı bu makale de dahil olmak üzere hafta hafta hamilelik kategorisinde yer alan içeriklerin tamamı, uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Sizin eşsiz hamilelik deneyiminizde ihtiyacınız olan tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open