3 Haftalık Gebelik 🤰 Hamileliğinizin Üçüncü Haftası

Hamileliğinizin üçüncü haftasında sizleri nelerin beklediğini merak ediyorsanız bu yazımıza göz atın.


3 haftalık gebelik başlıklı yazımızda sizlere hamileliğinizin üçüncü haftasında karşınıza çıkacak gelişmeleri açıklıyoruz.

Hamileliğin Üçüncü Haftası / Hayatın Başladığı An…

Gebeliğin 3. haftasında neler yaşanır, hamileliğin 3. haftasında bebek gelişimi nasıl olur vb. sorular zihninizi kurcalıyorsa, zaten en büyük değişim ‘ruhunuzda’ başlamış demektir. Sizin için bu soruların yanıtlarını araştırdık. Bakın 3 haftalık gebelik döneminde sizi ve bebeğinizi neler bekliyor…

3 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Döllenme gerçekleşti!

3 haftalık gebelik aşamasında hiçbir şey hissetmiyor olsanız da, hamileliğin en kritik zamanı bu hafta aslında. Çünkü bu hafta döllenme gerçekleşir. Yani sperm ve yumurta nihayet buluşur ve artık içinizde 1 haftalık bir embriyo oluşur. Mucizenin ilk haftası, 3.haftadır. İçinizde 9 ay boyunca büyüteceğiniz bir embriyo var. Büyüklüğü iğne ucu kadar inanabiliyor musunuz? Bu süreçte mide bulantısı, kusma, kokulara karşı hassasiyet, ağızda metalik bir tat, aşerme, aşırı uyku hali, sık sık idrara çıkma gibi durumlar gelişebilir. Her zaman olmasa da bazen hafif kramp veya ağrılar da hissedebilirsiniz. Bu süreçte en önemli konulardan biri beslenme. Ona dair de biraz konuşmakta fayda var zira 9 aylık serüvenin ilk adımlarını atıyorsunuz. İşi baştan sıkı tutmak lazım.

Hamilelikte beslenme düzeni nasıl olmalıdır?

Hamileliğe karar verdiğiniz andan itibaren günlük 400 mikrogram folik asit alımına devam etmeniz önerilir. Bunun yanı sıra yeterli miktarlarda protein, kalsiyum ve demir alımına da dikkat etmenizde fayda var. Hamilelikte protein almak neden önemlidir sorusu sık sık karşımıza çıkar onu da bir aydınlatalım. Protein alımı, yeni dokuların oluşmasında gerekli olduğu için hamilelik sürecine girildiğinde arttırılması gerekiyor. Günlük 45 gramlık protein alımı hamile kaldıktan sonra 70 gram olarak belirlenebilir. Ayrıca diş ve kemik gelişimi için kalsiyuma da önem verilmeli. Süt ve süt ürünleri, yeşil sebzeler ve baklagiller de diyet listesine eklenmeli. Demir açısından zengin olan kırmızı et, baklagiller, yumurta ve yeşil yapraklı sebzeler de iyi yıkanmak koşulu ile tüketilebilir. Hamilelik kilolarını dert etmemek için, bir beslenme uzmanına danışmanın da tam  zamanı. Bundan sonraki süreçte hamilelikte beslenme, doğum kilolarından kurtulmanın yolları, hamilelikte sağlıklı kilo alımı gibi konularda uzmana danışmakta fayda var.

Aspirin kullanımına dikkat!

Hamilelik döneminde alınan çoğu ilacın bebeğe yansıması bir o kadar olumsuz olabilir, bu bilinen bir gerçek. Ancak işin bir önemli kısmı daha var ki o da Aspirin kullanımı. Aspirin‘in kan sulandırıcı özelliği nedeni ile anneye de bebeğe de zarar olur. Trombosit değerlerinde değişikliklere neden olur. Trombositler, kanın pıhtılaşması için önemli bu nedenle Aspirin dahil olmak üzere ilaç kullanımı konusunda dikkat etmeli ve daima doktor gözetiminde ilaç kullanmalısınız; özellikle de hamileliğin ilk haftalarında.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Hamilelik ve Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; hamilelik ve bebek gelişimi dönemlerinde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Hafta Hafta Hamilelik Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Unutmayın;

Her hamilelik ve her doğum eşsiz birer deneyimdir. Bununla birlikte her hamileliğin gidişatı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, 3 haftalık hamilelik başlıklı bu makale de dahil olmak üzere hafta hafta hamilelik kategorisinde yer alan içeriklerin tamamı, uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Sizin eşsiz hamilelik deneyiminizde ihtiyacınız olan tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open