10 Haftalık Gebelik 🤰 Hamileliğinizin Onuncu Haftası

Hamileliğinizin onuncu haftasında sizleri nelerin beklediğini merak ediyorsanız bu yazımıza göz atın.


10 haftalık gebelik başlıklı yazımızda sizlere hamileliğinizin ikinci haftasında karşınıza çıkacak gelişmeleri açıklıyoruz.

Hamileliğin Onuncu Haftası / Hamileliğin Balayı Başlıyor!

Nihayet o zorlu süreç geride kaldı. Artık bebeğiniz size, siz bebeğinize alıştınız iyiden iyiye. 10 haftalık gebelik dönemiyle birlikte artık bu sürece ‘hamileliğin balayı’ denilebiliyor. Hamileliğin 10.haftasında, bebeğinizin boyu ortalama 3.1 ila 4.2 santim arasında olabilir. Artık yaşama dair tüm organlar oluşmaya başlıyor. 8.haftada perdeli olan eller artık birbirinden ayrılıyor. İskelet kemikleri ve kıkırdakları oluşuyor. Dış kulaklar yavaş yavaş son haline geliyor. Beyni müthiş bir hızla gelişmeye başlıyor.

10 Haftalık Gebelik Annedeki Değişiklikler

Hafif Şişkinlik Olabilir!

Hamile olduğunuz hala anlaşılamayabilir, karnınız o kadar da belirgin değildir. Ancak artan kan hacmi ile bazı şişlikler yaşayabilirsiniz. Hamilelikte şişkinlik hissi nasıl geçer diye soracak olursanız cevabı basit; su tüketmek ve hafif tempoda egzersiz yapmak. Hamileliğin 10.haftasındaki şikayetleri şöyle özetleyebiliriz.

  • Sık sık idrara çıkma,
  • Bulantı,
  • Mide kaynaması,
  • Şişkinlik,
  • Vajinal akıntı,
  • İştahın artması,

“Ağlamıyorum, gözüme toz kaçtı!”

Bu dönem artık duygusallaşma, içlenme de başlıyor. Kendinizi asla kötü hissetmeyin. Hamileliğin güzel yanlarına odaklanın. Evet, Yeşilçam kuşağı sizi hiç bu kadar etkilememişti belki ama olur artık; 9 ay boyunca duygu değişimleri yaşayabilirsiniz. Gebelikte 10.haftaya gelirken özellikle beslenme konusunda da azami dikkat gerekiyor. Hamilelikte nasıl beslenmeli sorusunun yanıtı için yazımızı okumaya devam edin.

Proteine Olan Talebiniz Artabilir.

Hamilelik, vücudunuzun protein ihtiyacını da arttıran bir süreç. Bu nedenle az yağlı proteinlere ağırlık verebilirsiniz. Vücuda doğal yollarla protein almanın yolu marketten geçiyor. Nohut, peynir, süt, yumurta, balık, biftek ya da hindi göğüs eti iyi birer protein kaynağı olabilirler. Hamilelikte sağlıklı kilo almak için uzman bir diyetisyen ile çalışmanızda fayda var; bu hem bebek sağlığına, hem size hem de doğumunuza olumlu katkı sağlayacaktır.

10 Haftalık Gebelik Hakkında Önemli Bilgiler

  • 10 haftalık gebelik dönemi itibarıyla, dudak ve damak yapısı da dâhil olmak üzere bebeğinizin neredeyse tüm organlarının oluşumu tamamlanır. Dudak ve damak gelişimi en uzun süren organlardandır. Bu bölümlerdeki gelişim yaklaşık olarak 3 haftada tamamlanır.
  • Artık ultrasonda bebeğinizin tam bir insan görüntüsünü aldığını, hareketlerini ve hatta parmağını emmeye başladığını görebilirsiniz. 10 haftalık hamilelik döneminde bebekler genelde, hem şekil hem de boy olarak iri bir karidese benzer.
  • Bebeğinizin sağlıklı dişlere ve kemiklere sahip olabilmesi için, doktorunuzun önerisiyle birlikte günde en az 1000 mg kalsiyum tüketmenizde fayda vardır.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Hamilelik ve Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; hamilelik ve bebek gelişimi dönemlerinde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Hafta Hafta Hamilelik Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Unutmayın;

Her hamilelik ve her doğum eşsiz birer deneyimdir. Bununla birlikte her hamileliğin gidişatı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, 10 haftalık hamilelik başlıklı bu makale de dahil olmak üzere hafta hafta hamilelik kategorisinde yer alan içeriklerin tamamı, uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Sizin eşsiz hamilelik deneyiminizde ihtiyacınız olan tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open