2 Haftalık Gebelik 🤰 Hamileliğinizin İkinci Haftası

Hamileliğinizin ikinci haftasında sizleri nelerin beklediğini merak ediyorsanız bu yazımıza göz atın.


2 haftalık gebelik başlıklı yazımızda sizlere hamileliğinizin ikinci haftasında karşınıza çıkacak gelişmeleri açıklıyoruz.

Hamileliğinizin İkinci Haftası / “259 Gün Kaldı!”

Evet, sanırız gün saymak için biraz erken. “Sayılı gün çabuk geçer.” sözüyle büyüdüğümüzü düşünürsek, hamileyken de gün saymak âdettendir hem. Gebeliğin ikinci haftasına hazır mısınız? Sizi çok büyük değişimler bekliyor olmasa da ufak gelişimler heyecan katacaktır hayatınıza. Gelin biraz konuşalım sizinle…

2 Haftalık Gebelik Aşamasında Vücudumuzda Neler Olur?

Bu süreçte adet döngüsü artık durur. Vücudunuzu derin bir sessizlik kaplar ve fizyolojik ve hormonal değişiklikler kapınızı çalar. Öncelikle yumurtalarınızın en aktif dönemlerinden biri diyebiliriz. Hamileliğin ikinci haftasında anne adayının yumurtalıklarında yumurta hücresi gelişimi devam eder. Vücutta bunlar yaşanırken, endometrium adı verilen rahim zarı da kalınlaşmaya başlar. Bu kalınlaşmanın amacı, döllenme meydana geldikten sonra oluşacak embriyonun rahim içinde rahatlıkla tutunmasını sağlamaktır. Yeni gelişecek olan canlının ihtiyaçlarını karşılamak üzere vücudun bu kısmında kanlanma artar. Bu haftanın sonunda gelişen yumurta çatlayarak yumurtalıktan atılır. Yani yumurtlama meydana gelir. Bir adet döneminde kadında sadece 1 yumurta üretilir ve çatlar. Çift yumurta ikizlerinde ve üçüzlerinde farklı olarak tek bir yumurta değil birden fazla yumurta atılır. Bu yumurtaların hepsi döllenirse çoğul gebelik olur.

Zararlı Alışkanlıklardan Vazgeçmenin Tam Zamanı!

Hamileliğin birinci haftasında dikkat edilmesi gerekenlerden biriydi zararlı alışkanlıkların önüne geçmek. Tabi bunları önlemek için yalnızca ‘istemek’ yeterli olmayabiliyor. Anne adayları bu hassas dönemde çok dirençli olamayabilir. Fakat gelin görün ki güzel haber burada devreye giriyor. Çünkü yapılan araştırmalara göre zararlı alışkanlıklardan vazgeçmek için en ideal dönem 2. Hafta. Alkol ve ilaç alımını kısıtlayarak hamileliğe zarar veren alışkanlıklar listesinin başındaki maddeler ile vedalaşmış olursunuz. Uygun ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak için de ideal bir dönem. Kendinizi fiziken ve ruhen hamileliğe hazırladığınız kritik bir dönem. Daha önceden başlanmadıysa bu zaman içinde folik asit alımına başlanabilir. Folik asit sayesinde nöral tüp defekterinin yaklaşık yüzde 50’lik bir kısmı önlenebilir. Eğer mümkünse egzersiz yapmak yine oldukça yarar sağlar. Bu hamilelik öncesi dönemde pozitif düşünmek ve mümkün olduğunca dinlenerek stresten uzak durmak dünyaya getirmeye çalıştığınız bebeğiniz için oldukça iyi bir başlangıç olacaktır. Mesela daha önce denediniz mi bilmiyoruz ancak hamile yogası sizin için ideal olabilir. Hem denemekten ne kaybedersiniz ki? 😉

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Hamilelik ve Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; hamilelik ve bebek gelişimi dönemlerinde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Hafta Hafta Hamilelik Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Unutmayın;

Her hamilelik ve her doğum eşsiz birer deneyimdir. Bununla birlikte her hamileliğin gidişatı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, 2 haftalık hamilelik başlıklı bu makale de dahil olmak üzere hafta hafta hamilelik kategorisinde yer alan içeriklerin tamamı, uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Sizin eşsiz hamilelik deneyiminizde ihtiyacınız olan tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open