4 Haftalık Gebelik 🤰 Hamileliğinizin Dördüncü Haftası

Hamileliğinizin dördüncü haftasında sizleri nelerin beklediğini merak ediyorsanız bu yazımıza göz atın.


4 haftalık gebelik başlıklı yazımızda sizlere hamileliğinizin ikinci haftasında karşınıza çıkacak gelişmeleri açıklıyoruz.

Hamileliğin Dördüncü Haftası / Mucize Başlıyor!

Nihayet işin rengi de boyu da değişiyor. Minik bir embriyodan ibaret olan bebeğiniz artık büyüyor ve haşhaş tohumu kadar oluyor. Bu dönemde mide bulantıları artabilir, panik yok. Halsizlik, yorgunluk, göğüslerde hassasiyet ve uyku hali hamileliğin şanındandır hem!

4 Haftalık Gebelik Annedeki Değişiklikler

Kalp ritminde hareketlenme var

E doğal, içinizde bir can taşıyorsunuz. Bu dönemde kalbiniz eskisine göre çok daha hızlı atabilir. Kan hacminiz bu fazladan atışlara yetişene kadar sizi azıcık yorgun günler bekliyor olabilir. Meme uçlarındaki hassasiyet de canınızı sıkmasın, olur öyle. Sık sık dinlenerek, beslenme düzeninizi kontrol etmeye çalışarak bu hassas dönemi kolayca atlatabilirsiniz. Duygu durumunuzdaki değişiklikler de bir hayli karmaşa yaratabilir. Yeşilçam‘ın kavuşamayan aşıklarına dertlenebilir, fok balıklarının bu dünyadaki yalnızlığına kederlenebilirsiniz örneğin. Diyeceğimiz o ki duygulanmak için havanın rüzgarlı bile olması yeterli size şu dönemde.  Pek çok uzman, bebeğin ve annenin sağlıklı gelişimi için folik asit alınması gerektiği konusunda hem fikir. Yine bu dönemde dengeli beslenmeye dikkat etmeli ve B12 içeren gıdalara da ağırlık vermelisiniz.

4 haftalık Gebelik Döneminde Karın Şişer Mi?

Gebelikte sık sorulan sorulardan biri ile devam edelim. Gebeliğin 4. haftasında karın şişmez. Bu dönem ‘hamile’ olduğunuz anlaşılamayabilir. Çünkü henüz kilo artışı vs başlamamıştır. 4 haftalık gebelik şikayetlerinden biri hafif kanama ve lekelenme olabilir. 4 haftalık gebelikte kasık ağrısı da yine bu dönemde karşılaşacağınız şikayetlerden birisidir. Bunlar hamileliğin erken dönem belirtileri olabilir. Endişe duymaya gerek olmasa da siz yine de doktorunuzla irtibat halinde olun deriz.

Hamilelikte Saç Boyamak Zararlı Mıdır?

En sık sorulan sorulardan biri de hamilelikte saç bakımı. Hamileyken dip boya konusu oldukça sıkıntılı olabilir. Özellikle hamileliğin bu haftalarında saç boyatmaktan kaçının. İlk 3 aylık dönemden sonra eğer doktorunuz da doğru bulursa dip boya yerine röfle ile saç bakımınızı yapabilirsiniz. Röfle, derinize temas etmeyeceğinden, sıkıntı yaratmayacaktır.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Hamilelik ve Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; hamilelik ve bebek gelişimi dönemlerinde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Hafta Hafta Hamilelik Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Unutmayın;

Her hamilelik ve her doğum eşsiz birer deneyimdir. Bununla birlikte her hamileliğin gidişatı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, 4 haftalık hamilelik başlıklı bu makale de dahil olmak üzere hafta hafta hamilelik kategorisinde yer alan içeriklerin tamamı, uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Sizin eşsiz hamilelik deneyiminizde ihtiyacınız olan tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open