1 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin Birinci Ayı

Bebeğinizin birinci aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 1 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


1 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin birinci ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

1 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Aylar süren heyecan en güzel meyvesini kucağınıza verdi; kollarınız bu ‘mucize’ ile buluşmayı çok bekledi ve nihayet o beklenen gerçek oldu. Bebeğiniz, size yepyeni heyecanları tattırmak üzere kucağınızda duruyor. Aylara göre bebek gelişimi nasıl olur sorusunun en güzel yanıtları için sizinleyiz. 1.ay bebek gelişimi ile başlayalım isterseniz…

Hafif Şişkinlik Sizi Korkutmasın!

Fotoğraflardaki gibi kusursuz bir bebek görünümü sizi beklemiyor olabilir, bu sizi panikletmesin. Bebek cildindeki kızarıklık, akne ya da şişkinlikler olağan şeyler; aşırı olmamak koşuluyla. Bu dönem bebeğinizin görme yetisi henüz tam anlamıyla oturmaz, ufak gözlerini aralar fakat görüş mesafesi çok ileri değildir. Gözleri henüz uzağı göremediğinden, bu dönemde özelikle koyu renkleri daha net algılayabilir. İşitme bakımından ise daha duyarlı olabilir göze nazaran. Ana rahmindeyken sizin sesinize aşina olduğundan, sesinizi tanıyabilir. 1 aylık bebek anneyi tanır mı diye soracak olursanız, cevabımız olumlu olabilir yani 🙂 Ana rahmindeki beslenmesi, doğduktan sonra dışkı rengini etkiler. İlk zamanlar yeşil ya da siyah renkli ve yapışkan bir kıvam olabilir. Sonradan, anne sütü ile beraber sarı rengini alacaktır. Bebeğiniz bu dönem günde 4-5 kez kaka yapabilir. Anne sütü ile beslendikleri için sulu ve sık kaka yapabilirler. Tabi bunu ishalden de ayırmak gerekir. Yeni doğan bebeğin ishal belirtileri; kötü kokan kaka, iltihaplı olması, bebeğin ateşli olması olabilir. Bunun tedavisi için bebek doktoruna görünmenizde fayda var.

1 Aylık Bebek Kabız Olur Mu?

Nadiren de olsa olabilirler. Anne sütü, bebeğin bağırsaklarına faydalıdır ancak mama ile besliyorsanız bu henüz yeni gelişmekte olan bağırsaklarına ters etki yaratabilir ve kabız olabilir. Eğer karnı rahat değilse, özellikle sert ve huzursuzsa mutlaka doktorunuza danışın.

Gelelim bebeğinizin 1 aylıkken neler yapabildiğine… Çok kısa sürede olsa, düz zemine yatırdığınızda kafasını kaldırabilir. Kendi kendine gülebilir ya da sizin gülüşünüze karşılık verebilir. Sırt üstü yatarken yan dönmeye çalışabilir. 1 aylık bebeğin emzirme sıklığı ile devam edelim. 2-3 saatte bir emzirmek diye bir şartınız yok; emmeyi istediğinde emmesi daha iyi sonuç verebilir. Anne sütü, ihtiyacı olan her şeyi karşılar ancak anne sütü veremiyorsanız doktorunuzun uygun gördüğü bebek mamaları da beslenmesine yardımcı olacaktır.

1 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Önemli Bilgiler

  • 1 aylık bebek gelişimi döneminde bebekler ortalama 17 – 20 saat uyur. Günün yalnızca 2 – 3 saatini uyanık geçirir. Uyanık kaldığı süre, gün geçtikçe artacaktır. Bu dönemde bebeğiniz uyurken istemsiz refleksleriyle kendini uyandırabilir. Onu kundak yapmadan, gevşek bir şekilde sararak; hem sakinleştirebilir hem de kendini güvende hissetmesini sağlayabilirsiniz.
  • Bu dönemde bebeğiniz işitmeye başlamıştır ama sesin geldiği yeri tam olarak kestiremez. Bununla birlikte bebeğiniz, insan sesini diğer seslere tercih eder. Onunla konuşmanız ve şarkı söylemeniz hoşuna gidecektir. Özellikle beslenme zamanlarında onunla konuşmaya özen gösterin. Unutmayın ki, bebek gelişiminin bu ilk aylarında bebeğinizin beş duyusu da her geçen gün gelişmektedir.
  • 1 aylık bebek gelişimi sürecinde bebeğiniz yaklaşık 15 – 30 cm’lik mesafeyi net olarak görür. Uzaktaki kişi ve cisimler onun için hala bulanıktır. İnsan yüzünü diğer objelerden ayırır. Siyah beyaz geometrik objeleri çok iyi seçer.
  • 1 aylık bebekler, yerinin değiştirildiğini fark eder ve sıcaklık değişiminden rahatsız olabilir.
  • Bu dönemde bebeğiniz kokuları ayırt etmeye başlamıştır. Özellikle sizin kokunuzu ve sesinizi tanıyacaktır.
    1 aylık bebek gelişimi döneminde bebeğinizin emme refleksi güçlüdür. Onu göğsünüze koyduğunuz anda, memenizi bulacak ve emmeye başlayacaktır.
  • 1 aylık bebek gelişimi döneminde bebeğiniz başını kontrol edemez. Yüzükoyun yatırdığınızda kafasını kaldırmaya çalışır. Bu nedenle, 1 aylık bebek gelişimi döneminde ve ilerleyen dönemlerde onun başını desteklemenizde fayda vardır.
  • 1 aylık bebekler çok sık hıçkırır ama bu doğal bir durumdur. Bebeğinizin hapşırıklardan da korkmayın, zira bu davranış onun burnunu temizlemesine yardımcı olur.
  • 1 aylık dönemde bebeğiniz tümüyle kendi gereksinimlerini gidermek ister. İhtiyaçlarını ağlayarak ifade eder. Kucağa alındığında susar. Bununla birlikte beslenme ve uyku düzeni oluşmaya başlar. İhtiyaçları düzenli ve zamanında giderilirse, kendini mutlu hisseder.
  • 1 aylık bebek gelişimi döneminde bebeğiniz dokunulmaya karşı hassastır. Kucağınıza alıp okşamanız, onun güven duygusunun gelişmesini sağlayacaktır.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Unutmayın;

Her bebeğin gelişimi eşsiz birer süreçtir ve bebeğinizin gelişim sürecinde karşılaşacağınız hadiseler bebeğinize özeldir. Bu nedenle, bebeğinizin gelişimindeki, yürüme, konuşma gibi dönüm noktalarının kesin bir tarihte gerçekleşemeyeceğini bilmeniz gerekir. Bu duruma ek olarak, 1 aylık bebek gelişimi başlıklı bu makalemiz de dahil olmak üzere ay ay bebek gelişimi kategorimizde yer alan içeriklerin tamamı genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Bebeğinizin eşsiz gelişim döneminde ihtiyaç duyacağınız tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open