Hafta Hafta Hamilelik - Hamilelik Takibi | Joker Blog

Hafta Hafta Hamilelik Takibi

Hafta Hafta Hamilelik

Hamilelik ortalama 40 hafta, yani 9 ay 10 gün devam eden bir süreçtir. Tıbbi olarak hamilelik başlangıcınızı, gördüğünüz son âdetin ilk günü belirler. Bu nedenle birinci hafta aslında henüz hamile değilsinizdir.

Hamileliğiniz takip edilirken son âdet tarihinizin (SAT) ilk gününe göre hesap yapılır. Tıbbi gebelik haftası hesabı yumurtlamanın, âdet döngüsünün 14. gününde olduğunu varsayar. Bazı kadınlarda yumurtlama daha erken veya daha geç olabilir. Böyle durumlarda ileriki haftalarda tahmini bir son âdet tarihi oluşturularak takip yapılır.

Hamile kaldığınız tarihe göre yaptığınız hafta hesabı doktorunuzun belirttiği zamandan genelde iki hafta geridedir. Hamilelik ayla ifade edildiğinde bir ayın 4 haftadan, yani 28 günden daha uzun olduğu göz ardı edilir ve hesaplar karışabilir. Bu nedenle hamilelik dönemini haftalarla ifade etmek en doğrusudur.

Bu süreç 3 döneme ayrılır. İlk 3 ayda bebeğinizin organ gelişimi başlar ve bedeninize uyum süreci başlar. İkinci 3 aylık dönemde bebeğinizin gelişimi devam eder ve siz de tam olarak duruma adapte olursunuz. Son 3 aylık dönemde bebeğiniz olgunlaşır, yaşayabilmesi için gerekli olan tüm organları tamamlanır ve doğuma hazırlık başlar. Sizler için  özel olarak hazırladığımız hafta hafta hamilelik yazılarıyla, hamilelik sürecinde sizi her hafta neyin beklediğini öğreneceksiniz. Hazırsanız başlayayım.

Hafta Hafta Hamilelik Makaleleri

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!

Open