14 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin On Dördüncü Ayı

Bebeğinizin on dördüncü aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 14 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


14 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin on dördüncü ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, 14 aylık bebek kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

14 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bu ayda bebeğiniz hem dilsel hem de fiziksel olarak daha çok gelişme gösterir. Onunla bolca konuşarak kelime haznesini artırabilirsiniz. Ondan çıkan sözler artık kelime boyutunda değil ‘anne gel’ gibi basit cümleler olur. 9-18 ay arası yürümeye başlayan bebekler bu sıralarda her yere çıkıp inmek isteyecekler. Dışarı çıktığınızda parka götürürseniz çok sevinir.  Meraklı olan bebeğiniz gittiği yerlerde her yeri karıştırır. Bu davranışların pik yaptığı bu ayda bakalım başka neler sizi bekliyor.

Yavaş yavaş kişisel olarak da gelişen bebeğiniz artık size ‘hayır‘ diyecek. Sözleriyle demese bile beden diliyle bunu yapar. Bu durumu önlemek için sorularını ikili seçenekler halinde sorabilirsiniz. Mesela, “sarı çorabını mı giyeceksin, yoksa mavi olanı mı?” gibi. Tehlike anında çok fazla olumsuz içerikli cümleler kullanmayın yoksa bunlardan etkilenir. Onun yerine dikkatini başka yöne çekerek ilgisini kaybettirebilirsin. Sınır belirlemeye başlanması gereken bu zamanlarda ona neyi neden yapmaması gerektiğini açıklayıcı şekilde aktarırsanız o da durumu anlayacaktır.

Gelişmek için Oyun

Oyun oynamak sadece eğlenmek için görülse de aslında çocuk gelişiminde büyük rol oynar. Motor becerilerini, kurgulama yeteneklerini, iletişim becerilerini, empati kurma ve hayal kurma gibi yönlerini geliştirir. Oyun oynayan bebeğiniz hem birçok yönden gelişir hem de eğlenir.

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open