20 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin Yirminci Ayı

Bebeğinizin yirminci aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 20 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


20 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin yirminci ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, kilosu, boyu ve 20 aylık bebek beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

20 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

2 yaşına 4 ay kaldı! Zaman ne kadar da çabuk geçiyor değil mi? 🙂 Meraklı ve araştırmacı yavrunuzun gelişimi sürüyor. Artık, bakılmaya muhtaç minik bebeğiniz değil. Peki, 20 aylık bebek gelişiminde neler yaşanır?

20 Aylık Bebekler Neler Yapar?

Konuşmaya başlayan bebeğiniz artık merakını etrafı karıştırarak değil size ‘bu ne?’, ‘o ne?’ gibi sorularla karşınıza çıkacak. Sizde ona ‘sence nedir?’ diye sorarak hafızasındaki kelimeleri ortaya çıkarmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kelimeyi kendi bulduğunda daha çok sevinecektir. Bu dönemde, boyalarla karamalardan ziyade basit şekiller çizmesi onun el becerileri için iyi olacaktır. Top oynarken artık uzağa atabilir. Taklit etme özelliğiyle sizin birçok davranışınızı yapar. Siz de ev işleri yaparken onun size tehlikesiz işlerde yardım etmesini sağlayarak gelişiminde katkıda bulunabilirsiniz.

Bebeklerin de Sendromu Var

Orta yaş krizi ve ergenlik dışında yaşanan bir sendrom var. 2 yaşına yaklaşmasıyla ortaya çıkan ‘terrible two’ sendromu adıyla da sizi ürküttü değil mi? Ama aslında sakinliğinizi koruyup, onun duygularının ortaya çıkmasına izin verdiğinizde göreceksiniz ki bu sendrom geçip gidecek.

2 Yaş Sendromunda Neler Yaşanır?

İki yaş sendromunda bebeğiniz fazlasıyla inatçı ve her şeye hayır diyebilir. Hatta, istemediği bir şey olduğunda çığlık atıp ağlayabilir. Sendrom en erken 18 aylık bebeklerde görülürken, en geç 30 aylıkken görülebiliniyor. Durumun geçici ve hemen hemen her annenin bebek büyütürken yaşadığı sorunlardan biri olduğunu unutmayın.

İlgili Yazı: 2 Yaş Sendromu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open