21 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin Yirmi Birinci Ayı

Bebeğinizin yirmi birinci aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 21 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


21 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin yirmi birinci ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

21 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Geldik 21.ayda bebek gelişiminde neler yaşanır sorusunun yanıtlarını ile yeniden karşınızdayız. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki bebekler için en hareketli aylara geçiş yapmış bulunuyoruz. İsterseniz 21 aylık bebeğin motor gelişimi ile başlayalım. Bakalım neler oluyor?

Küpten kule yapmak favori oyunlarından olabilir. Topa tekme atıp ‘attiiiiii’ nidaları kulaklarınızı süslemeye başlayabilir. Yardım alarak dişlerini fırçalayabilmesinin yanısıra kendi giysisinin bir bölümünü giyebilir. 21 aylık bebek konuşur mu sorusu ile devam edelim.

Çat Pat, Minik Kelimeler Başlar

2-4 resmi adlandırabilir ve tanımlayabilir. Vücudundaki bazı bölgeleri söyleyebilir. Zamanının çoğunu gözlemeyerek geçirebildiği gibi, oyun oynayarak da harcayabilir. Bu aylarda ilgi kişi, cisim ve olaylardadır. Pür dikkat çevresinde olan biteni izleyebilir, anlamlar yüklemeye çalışabilir. Bu aylar bazı oyun gruplarına katılabilir, başka bebeklerle oynamak isteyebilir. Peki 21 aylık bebek ile hangi oyunları oynanabilir? Örneğin taklit oyunları olabilir. Marketten alışveriş yapma oyunu, yemek pişirme oyunu gibi sizi taklit edebileceği oyunlar. Bazı küçük görevler vermek için de ideal zaman olabilir. Örneğin ondan çorabını dolaptan getirmesini isteyebilir minik görevlerle sorumluluk bilincini aşılayabilirsiniz. 21 aylık bebek gece ağlamaları yaşayabilir çünkü artık minik gözleri uykusunda kabus görebilir. Böyle bir durumda sırtını okşayabilir, onu sakinleştirebilirsiniz.

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open