3 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin Üçüncü Ayı

Bebeğinizin üçüncü aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 3 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


3 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin üçüncü ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

3 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

3 ayı geride bıraktık. Günden güne annelik daha da keyifli bir hale geliyor çünkü bu dönem gülücükler, çığlıklar derken pek bir eğlenceli geçecek. Yenidoğan 3 aylık bebek neler yapabilir; gelin biraz da buna değinelim. Dik durabilir artık yavaş yavaş. Ellerinden tutup kaldırdığınız zaman kendini dik tutabilir. Beyin gelişimi de iyi gidiyor. Özellikle ses algısı artık daha da iyi. Ellerini fark etti! Artık kendi ellerini inceleyecek ve ellerini çarptıkça çıkan sesi hoşuna gidecek. Artık sizi tanımaya da başlayacağı bir dönem. Gülmeler revaçta olacak ancak yalnız kalmayla ilgili sorunlar yaşayabilir. Dış dünyaya alıştıkça yalnız kalmak istemeyebilir.

Anne Sütüne Devam!

Anne sütüne ne kadar devam etmeliyim sorusu annelerin sık sık sorduğu sorulardan. Uzmanlara göre özellikle ilk 6 ay anne sütü ile beslemek çok önemli. Bebeğinizi 3 saatte 1 emzirebilirsiniz ancak acıkma durumuna göre tabi değişkenlik gösterebilir. Peki, 3 aylık bebek beslenmesinde nelere dikkat etmek gerekir? Gece daha az emmesi için gündüz yeterli doygunluğa ulaşması gerekir. 3 aylık bebeğin emzirme sıklığı doyup doymaması ile orantılı olabilir. Tabi bu arada sadece bebek değil siz de iyi beslenmelisiniz. Özellikle emziren annelere süt yapan yiyeceklere yönelmeli ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmaya devam etmelisiniz. 3 aylık bebek kaç saat uyur diye merak ediyorsanız ona da yanıt verelim. Ortalama 6-8 saat uyuma potansiyeli olabilir.

3 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Önemli Bilgiler

  • 3 aylık bebek gelişimi dönemi ile birlikte bebeğiniz artık başını rahatça kontrol edebilir, dik tutabilir ve hatta 45 derece kadar kaldırabilir. Yüzükoyun yattığında kollarını kullanarak gövdesini kaldırmaya çalışır.
  • 2 aylık dönemde başlayan kendi ellerine duyduğu ilgi 3 aylık bebek gelişimi döneminde de devam eder. Bu dönemde bebeğiniz ellerini birleştirir, sırt üstü yatarken ellerini seyreder.
  • 3 aylık bebekler, elini tuttuğunuzda daha sıkı kavramaya başlayacaktır. Elindeki bir oyuncağı kısa bir süre tutar. Dokunma duyusunu geliştirmek için bebeğinize farklı dokulara sahip oyuncaklar vermenizde fayda vardır.
  • Önceki dönemde nesneleri gözleriyle takip etmekte olan bebeğiniz, 2 aylık bebek gelişimi dönemi ile birlikte, nesneleri başını çevirerek her yönde izleyebilir hâle gelir.
  • Bu dönemde bebeğiniz dokununca ayağını çekmek ve başını çevirmek gibi kendini koruma refleksleri geliştirmeye başlayabilir.
  • 3 aylık bebekler, kendi kendine konuşmaya, yüksek sesle gülmeye başlayabilir. Bu dönemde bebek, anne ve baba dışındaki yabancılara da gülebilir.
  • Yeni doğan 3 aylık bebek gelişimi döneminde nesne devamlılığı (sürekliliği) olarak adlandırılan ve bebeklerin göremedikleri nesnenin varlığını algılayabilmesi olarak özetlenen gelişime adım atmış olur. Bu dönemde bebeğiniz üzerini örttüğünüz nesnenin kaybolmadığını anlamaya başlar.
  • Bu dönem içinde; farklı renklere, değişik seslere sahip oyuncaklar bebeğinizin ilgisini çekmeye başlar. Oyuncakları hareket ettirdiğinizde ya da oyuncaklarla sesler çıkardığınızda başını çevirerek bakar. Bir oyun halısı satın alabilir, oyun halısı üzerindeki oyuncak ve ayna ile bebeğinizin dikkatini çekebilirsiniz. Bununla birlikte ana kucağına da izleyebileceği ve seslerini takip edebileceği hareketli oyuncaklar asabilirsiniz.
  • Bebeğinize ilgi gösterin. Bazen sadece yüzüne bakıp gülümsemeniz bile hoşuna gider. Kucağa alınmayı hâlâ çok sever ve bu onu sakinleştirir.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Unutmayın;

Her bebeğin gelişimi eşsiz birer süreçtir ve bebeğinizin gelişim sürecinde karşılaşacağınız hadiseler bebeğinize özeldir. Bu nedenle, bebeğinizin gelişimindeki, yürüme, konuşma gibi dönüm noktalarının kesin bir tarihte gerçekleşemeyeceğini bilmeniz gerekir. Bu duruma ek olarak, yenidoğan 3 aylık bebek gelişimi başlıklı bu makalemiz de dahil olmak üzere ay ay bebek gelişimi kategorimizde yer alan içeriklerin tamamı genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Bebeğinizin eşsiz gelişim döneminde ihtiyaç duyacağınız tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open