15 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin On Beşinci Ayı

Bebeğinizin on beşinci aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 15 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


15 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin on beşinci ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

15 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bu ayda düşünsel olarak soyut düşüneceği, hayal kurduğu ve kurgulama yeteneklerinin olduğu bir dönemdeyiz. Bununla birlikte rüyalarında kabus görmeye başlayabilir. Eğer ağlayarak uyanıyorsa onu sakinleştirmeye çalışın. Yürümeye başlayan bebeğiniz koşmaya çalışabilir hatta belki de geri geri yürümeye çalışabilir. Sizin basit komutlarınızı anlar, onları gerçekleştirir ve bu durumdan oldukça zevk alır. Bebekleriyle daha anlamlı şekilde oynar; onlara yemek yedirir, uyutur. Uzuvlarını sorduğunuzda gösterir. Aynada kendine baktığında kendini tanımaya başlar. Müzik dinlerken zevk alır, tempo tutar hatta önünde bir nesne bulunuyorsa ona vurarak da tempo tutmaya çalışır. Bebeğin tat alma duygusunu geliştirmek için ona farklı yiyecekler yedirebilirsiniz.

Bebeğiniz Yürümüyorsa?

Genel olarak aceleci bir toplum oluşumuzu çocuklarımıza da yansıtıyoruz aslında. Yürüme evresi 9-18 ay arasında gerçekleşir. 15. Aya giren bebeğinizin diğer bebeklerin yürümesine rağmen sizinkinin neden yürümediği hakkında çekinceleriniz olabilir. Endişelerinizi bir yana bırakarak durumun nedenlerine bakalım… Bebeğiniz bir önceki yürüme denemesinde düşme gibi kötü bir tecrübe yaşadıysa onu bir daha denemek için zamana ihtiyacı olabilir. Dil gelişimine yoğunlaşan bebeğiniz motor becerilerini ikinci plana atmış olabilir. Yürümek bebeğinizin şu anki gelişimi için fazla gelebilir. Bu nedenle sabretmeli ve beklemelisiniz.

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open