17 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin On Yedinci Ayı

Bebeğinizin on yedinci aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 17 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


17 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin on yedinci ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, 17 aylık bebek kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

17 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Büyüdükçe yaptığı yeni şeyleri keşfettiğiniz bebeğiniz artık 17 aylık! Bu zaman içerisinde, bebeklerin çoğu yürür ve yürürken eğilerek yerdeki nesneyi alabilirler. Hareketli halleri hala devam ederken; koltuklara, sandalyelere ve buna benzer mobilyalara tırmanırlar. O tatlı surat bebeğiniz bu ay beklemediğiniz zamanlara da olaylara ya da herhangi bir duruma çığlık atabilir. Kulak tıkacıyla gezmekte fayda var 🙂 Bakalım bebeğiniz 17. ayında daha neler yapacak?

17 Aylık Bebek Neler Yapar?

16. ayda yapılmaya başlanan diş fırçalama çalışmaları, bu ayda daha iyi olacaktır. Soyunup, giyinirken kollarını kaldıran bebeğiniz; kolay çıkarılabilinen eşyalarını kendi çıkarabilir. Bebeğinizin sağ elini mi yoksa sol elini mi kullanacağı bu dönemde belirsizdir. Kaşığı tutarken sol elini, karalama yaparken sağ elini kullanabilir. Bunun belli olması için daha çok erken. Dilsel gelişim yönünden, kelimelerden cümlelere geçiş yaparlar. Algılarının açık olacağı bu dönemlerde bebeğiniz oyun oynarken oyuncaklarını şekil, renk veya tipine göre kategorize edebilirler. Sosyal ilişkilerinde ise yabancılarda korkmaktan vazgeçer ve onlarla bağ kurmaya başlarlar. Önceden, dışarıda gördükleri insanlardan korkarken şimdi onlara el sallayabilirler. Beslenmelerinde seçici olan bebeğiniz bu ayda yemeklerin şekline önem verebilir. O yüzden yemeyeceğini tahmin ettiğiniz yemekleri ona güzel bir sunum hazırlayarak yemesini sağlayabilirsiniz.

Güven Önemli

Korku duygusu ortaya çıktıkça bebeğinizin güven duygusu da gelişecektir çünkü güvenli hissettiği bir konumda korkmayacaktır da. Bunun için bebekler böyle dönemlerde yanında hem bir oyuncak taşırlar; Tatile giderken, arkadaş ziyaretinde, akraba gezisinde, yatarken ve hatta banyo yapacakları zaman güven nesnesini yanında isterler. Hatta parmak emme hareketleri de bazen bu nedenden ötürü yaparlar.

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open