23 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin Yirmi Üçüncü Ayı

Bebeğinizin yirmi üçüncü aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 23 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


23 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin yirmi üçüncü ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

23 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Geldik aylardan ‘reddediyorum’a. Bebeğiniz bu ay bir inkar, bir reddetme çabalarında. 23 aylık bebek davranışı nasıldır sorusunun da en net yanıtı olabilir bu inkar meselesi. Bebeğiniz artık küçük bir topa vurabilir, bazı kelimeleri birleştirebilir. Neredeyse 50’den fazla kelime kullanabilir ancak bu durum elbette bebekten bebeğe de değişiklik gösterir.

Bu Dönemde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Bu dönem televizyon, telefon, tablet gibi elektronik cihazlara olan ilgili artabilir. Bu nedenle onları uzak tutmakta yarar var çünkü bu doğrudan gelişimlerini olumsuz etkileyebilir. Bu dönem, bebeğinizi yürüme konusunda teşvik edebilirsiniz. Hareket etmesi bebeğin bedensel gelişimi için önemli. Çok uzak olmayan mesafeleri elinden tutarak kat etmeyi deneyin. El becerilerini geliştirmek için ona yine bazı sorumluluklar verebilirsiniz. Örneğin kendi ayakkabısını kendisi çıkarabilir. Evet belki ayakkabı bağlarını bağlayamaz ama en azından kendi çıkarabilir. Bu dönem top oyunları için ideal olabilir. Hem eğlenebilir hem de koordinasyon gücünü arttırabilir.

23 Aylık Bebek Nasıl Beslenmeli?

Bebek beslenmesi en önemli gündem konularınızdan şüphesiz. Doktorunuzun da onayı ile yatmadan önce biraz süt içebilir. 23 aylık bebek gece beslenmesine ihtiyaç duymayabilir. Böyle bir durumda su içmesi yeterli olabilir ancak siz yine de en doğru bilgi için doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open