2 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin İkinci Ayı

Bebeğinizin ikinci aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 2 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


2 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin ikinci ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

2 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Artık yavaş yavaş bebeğin uyku düzeninin oluşmaya başladığı aylara geldik. 2 aylık bebek davranışlarının ilki ile başlayalım; görme yetisi. 2 aylık bebeğin görme yetisi, geçen aya oranla daha net ve canlı olur. 1. aydaki koyu renkler yerini yavaş yavaş pastele bırakabilir. Parlak ve canlı renklere olan ilgisi artabilir. Uzağı çok net göremiyor olsa da özellikle renkler konusunda epey ilerlemiştir. İşitme olarak da gelişme halinde. Bu dönemde çıkardığı sesler fazlalaşabilir ve hatta kendi çıkardığı ses hoşuna gittiği için sürekli bu sesi tekrarlamak isteyebilir. Müzik dinlerken kol ve bacaklarını kıpırdatabilir.

2 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

Bu dönemde annelerin en merak ettikleri sorulardan biri ile devam edelim. Bebeğiniz ellerini keşfeder ve incelemeye başlar! Eline verilen cismi tutmaya ve ağzına götürmeye başlar. Gündüzleri daha az uyur, geceleri biraz daha fazla. Gülücükler için iyi bir dönem, bebeğiniz mutluluk çığlıkları atabilir. Ona olan ilginizi keşfetmesi de bu döneme denk gelir; artık sesinizi ayırt edebilir. Hatta ince ve kalın sesleri ayırt edebildiğinden ‘anne-baba’ ses farkını da anlayabilir. Ağladığı zaman kucağınıza aldığınızda susabilir çünkü kokunuzu tanır ve kendini güvende hisseder. Bebek gelişimi hakkında merak edilenlerden biri de 2 aylık bebeğin beslenmesi. 2 aylık bebek ne kadar süt içmeli gibi katı kurallar yok; bebeğiniz doyana kadar zaten emer, bırakıyorsa doymuştur. Bebek beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler ile devam edelim. Eğer mümkünse anne sütüne devam edin. Yumuşak besinler dahil ek gıda için erken bir dönem. Henüz çiğneme yetisi çok gelişmiş değil. Her öğünde 2 göğsünüzden de emzirmeye gayret edin. Uyku da artık düzene girer! İyi haber, bebeğiniz artık daha fazla uyur. Gündüz uyumaları azalabilir, gece 6-7 saat bile uyuyabilir.

2 Aylık Bebeğin Vücut Sıcaklığı Ne Olmalı?

Muhtemelen bu dönem sık sık kendinize şunu soruyor olabilirsiniz ‘bebeğimi ne kadar giydirmeliyim?’. Bebeğinizin iç ısısı bu dönem çok önemli. Bebeğinizin vücut ısısını anlamak için göğsüne ve sırtına bakın. Eğer sıcaksa, demek ki bebeğinizi doğru ve yeterli giydirmişsiniz. Bebeğinizin başını sıcak tutmaya özen gösterin. Çünkü ısıyı en fazla kaybettiği yer başıdır.

2 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Önemli Bilgiler

  • 2 aylık bebek gelişimi döneminde bebeğiniz bilinçli olarak gülmeye başlar. Onunla konuştuğunuzda size gülerek ya da ‘agu’ gibi sesler çıkararak karşılık verir.
  • 2 aylık dönemde bebeğiniz renkli nesneleri izleyebilir. Hareket eden bir cismi gözleriyle takip edebilir ve bu cisimlere daha iyi odaklanır.
  • Bu dönemde bebeğinizin eline bir şey verdiğinizde tutmaya çalışacaktır. Bu nedenle 2 aylık bebek gelişimi döneminde bebeğinize avuçlayabileceği yumuşak oyuncaklar verebilirsiniz. Hareketli oyuncaklar, çıngıraklar, ses çıkaran nesneler onu gelişimine katkı sağlayacaktır. Yatağının yanına asacağınız yumuşak bir ayna ve renkli bez kitaplar ilgisini çekebilir.
  • 2 aylık bebekler artık daha iyi bir dinleyici olmaya başlamıştır. Duyduklarını anlamlandırmaya; kadın – erkek seslerini, sert ve yumuşak tonları ayırt edebilmeye başlarlar.
  • Bazı bebekler 2 aylık bebek gelişimini döneminde başını kontrol edebilir ve dik tutabilir. Yüzükoyun yattığında, gövdesini kaldırmaya çalışır. Bu tür hareketler sayesinde minik yavrunuzun boyun ve sırt kasları güçlenir.
  • 2 aylık bebek gelişiminin önemli bir noktası da ellerin keşfidir. Bu dönemde bebeğiniz ellerini keşfedecek ve onları dikkatle incelemeye başlayacaktır.
  • Tüm bebek gelişimi dönemlerinde olduğu gibi 2 aylık bebek gelişimi sürecinde de bebekler kucağa alınmaktan keyif alır. Onunla konuşabilir, ismiyle seslenebilir ve şarkılar söyleyebilirsiniz. Onu sakinleştirecek müzikler de bebeğinizin keyfinin yerine gelmesine yardımcı olacaktır.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Unutmayın;

Her bebeğin gelişimi eşsiz birer süreçtir ve bebeğinizin gelişim sürecinde karşılaşacağınız hadiseler bebeğinize özeldir. Bu nedenle, bebeğinizin gelişimindeki, yürüme, konuşma gibi dönüm noktalarının kesin bir tarihte gerçekleşemeyeceğini bilmeniz gerekir. Bu duruma ek olarak, 2 aylık bebek gelişimi başlıklı bu makalemiz de dahil olmak üzere ay ay bebek gelişimi kategorimizde yer alan içeriklerin tamamı genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Bebeğinizin eşsiz gelişim döneminde ihtiyaç duyacağınız tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open