16 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin On Altıncı Ayı

Bebeğinizin on altıncı aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 16 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


16 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin on altıncı ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

16 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kullanacağı kelime sayısı artarken, erkek bebekler kızlara göre daha geç konuşabilir. Ona kitap okuyarak kelime haznesini geliştirebilirsiniz. Her şeyi taklit ederek öğrendikleri bu zamanlarda yanlarında kötü alışkanlıklar kazanabilecekleri davranışlarda bulunmayın. Önceden korkmadıkları şeylerden bu dönemlerinde korkabilirler. Mesela, hayvanlardan veya farklı bir sesten. Elektronik aletlerle (tv, cep telefonu, tablet vb.) tanışmaları için erken bir dönemdeler. O yüzden bebeğinizi oyuna yöneltmek daha sağlıklı bir fikir olacaktır. Uyku düzenlerinde, gündüz uykusu 2’den 1’e düşer. Uyku saati düzene girene kadar evden pek çıkılmaması tavsiye edilir. 3-4 kere tekrarlanan rutin sonrası bebeğiniz rutine alışır. Top oyunlarında artık size ayağıyla topu yollayabilir. Asi bir döneme giren bebeğiniz kendini kanıtlamak için istediğiniz şeyleri yapmaz;  yemek yemez, üstünü değiştirmez, çorabını çıkartır.

16 Aylık Bebek Ne Yapar?

Dişleri yavaş yavaş çıkmaya başlayan bebeğinize diş fırçalamayı öğretmenin vakti geldi çattı. Bu durumu aslında kolaylaştıran bebeğinizin taklit etme güdüsü olacak. İlk olarak, diş fırçalamayı ona anlatarak ve diş fırçaladığınız vakitlerde onu da yanınız çağırarak işe başlayabilirsiniz. Diş macunu konusunda da önce sadece su ile fırçalatın çünkü eğer diş macunun tadını sevmez ise bu durumdan soğuyabilir. Diş fırçası seçimi içinse ona alışverişe gittiğiniz zaman kendi beğendiği fırçayı aldırın. Böylelikle kendi seçimi olan bir fırçayla duruma adapte olması kolaylaşır. Diş fırçalaması sırasında ona başlarda yardımcı olabilirsiniz. İş rutine bindiğinde ise zamanla kendi kendine nasıl fırçalaması gerektiğini öğrenecektir.

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open