19 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin On Dokuzuncu Ayı

Bebeğinizin on dokuzuncu aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 19 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


19 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin on dokuzuncu ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

19 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yeni şeyler öğrenmek için sahip olması gereken bütün enerji ve hatta daha fazlası bebeğinizde var. Onun bu hareketli hâlleri hayrete düşürebilir ve nasıl da yorulmuyor bu çocuk diye düşünebilirsiniz. Hatta enerjisini atamayan bebekler daha geç saatlerde uyuyabilirler. Bu durum için ona bolca ev içi ve ev dışı aktivitesi yaptırabilirsiniz. Mesela gelişen motor becerileri sayesinde; dans edebilir, basit jimnastik hareketleri yapabilir, bowling gibi topu bir hedefe atabilir ve bisiklet sürebilir. Bu aydaki bebekler 10 ila 50 kelimeyle konuşabilirler. Bazı bebeklerin konuşması 2 yaşına doğru olabilir endişe etmeyin. Ona kitap okurken bunu interaktif hale getirebilirsiniz. Okuduğunuz kitaptaki hayvan seslerini bebeğinizin çıkarabilir ya da cümle tamamlamalarını yapabilir. Yemek yaparken size yardım etmek isteyebilir ve bir şeyler yaptığını görmek onu ve sizi de mutlu edecektir.

19. aydan itibaren bebekler için tuvalet eğitimi uygun bir zaman olarak görülür. Her bebek bu ay hazır olmayabilir ama eğer sizin bebeğiniz hazırsa onun için lazımlık kullanabilirsiniz. Onu yetişkinlerin kullandığı tuvalette bu eğitimi vermek ürkütücü gelebilir. İçine düşme korkusu sarabilir. Bunun onlara uygun tuvalete sabitlenen aparatlardan alabilirsiniz.

Uykusuz Her Gece!

Bu dönemde bebeğiniz tek başına yatmayı reddedebilir ve sizinle uyumak isteyebilir. Böyle durumlarda yatarken onun yanında olup kitap okuyarak ve sonrasında sırtını sıvazlayarak uyumasını sağlayabilirsiniz. Hem de bebeğiniz uyurken sizin yanınızda olduğunuzu bilir ve daha güvenli hissederek uyuyabilir. Gece tekrardan kalktığında ve yanınıza geldiğinde yine aynı şekilde rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Gece uyanmaları sık ise şu durumlarla karşı karşıya olabilirsiniz; azı dişlerinin çıkması, burnunun tıkalı olması, mide bağırsak problemleri yaşaması gibi sorunlar olabilir.

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open