18 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin On Sekizinci Ayı

Bebeğinizin on sekizinci aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 18 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


18 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin on sekizinci ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, beslenmesi ,18 aylık bebek kilosu ve boyu ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

18 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hoş geldin 1.5 yaş! İlk doğduğu anda kaşık kadar olan ve dokunduğunuzda kırılacakmış gibi hissettiğiniz bebeğiniz etrafta olan biteni anlayabilen, keşfetmeyi seven, vücudunun kısımlarını sorduğunda gösteren, yürüyebilen, koşabilen, suyu dökmeden içen, kısa cümleler kurabilen ve olaylara karşı neden-sonuç ilişkisi kuran bir bücürük haline geldi bile:)

Yabancılarla olan sınırları önceki ay biraz azaltan bebeğinizin yaşıtlarıyla olan ilişkileri de artıyor. Her ne kadar bu konuda istekli olsa da oyun sırasında arkadaşının canını acıtacak davranışlarda bulunabilir ama bunu kasten yapmaz. Bu tür arkadaş gruplarına girdikçe uyum sürecide hızlanır. Basit yapılı cümlelerden daha kompleks yapıları anlamaya başlar yavaş yavaş. Problem çözme yetenekleri de artar ve istedikleri şeyi sonuçlandırana kadar çabalarlar. Çatal, kaşık kullanımında iyileşen bebeğiniz dökmeden yemeye başlar ve yetişkinlerin kullandığı bardaktan dökerek de olsa su içmeye başlarlar. Çoğu bebek için tuvalet eğitimi zamanı için erken olsa da bazı bebekler bu eğitime hazırdır. Motor beceri gelişiminde ise; koşmaya başlayabilir, topa tekme atabilir ve üç tekerlekli bisiklete binebilir.

Ne Kadar İletişim, O Kadar Gelişim

Dil gelişimi 18. ayda pik yaptığı yapıyor. Bebeğiniz dil patlaması olarak adlandırılan günde en fazla 10 adet kelime öğrenimi dönemine giriyor ve bu dönemde onla ne kadar çok konuşur ve ne kadar çok kelime öğretirseniz o kadar kardır. Kelimeleri tam olarak düzgün şekilde söyleyemediği bu dönemde siz onun dediklerini tekrarlayarak ona kelimenin doğru şekliyle aktarabilirsiniz.

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open