24 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin Yirmi Dördüncü Ayı

Bebeğinizin yirmi dördüncü aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 24 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


24 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin dördüncü ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

24 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ve geldik en sevimli yaşa; 2 yaş! 2 yaşındaki bebek neler yapabilir sorusunun yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz. 2 yaşındaki bebek artık kıyafetinin bir parçasını çıkarabilir, bir oyuncak bebeği besleyebilir ve hatta bakarak dik bir çizgi bile çizebilir. 2-3 cümlelik demeçler(!) verebilir ve dahası hayal gücü de artık iyiden iyiye gelişmeye başlamıştır. Oyunları artık daha yaratıcı olabilir. Sorgulama ve neden / sonuç ilişkisi de artık ilerlemeye başlayabilir.

24 Aylık Bebeğin Oyuncak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Gelişen hayal gücünü perçinleyecek oyuncaklardan yararlanabilirsiniz. El becerisinin yanı sıra zeka becerilerini de kullanabileceği oyuncaklar seçmenizde yarar var. Örneğin market arabası, oyuncak telefon, bebek elbiseleri, boyalar, Legolar, oyun hamurları gibi. Bunların yanı sıra müziğe olan yatkınlığının gelişeceği oyuncaklar da olabilir. Örneğin piyano, flüt ya da üflemeleri aletler ile müzik zevkinin şekillenmesine de yardımcı olabilirsiniz. Sporsal aktiviteleri bakımından bisiklete binmek de iyi bir öneri olabilir. Gereken güvenlik önlemlerini aldıktan sonra, sizin eşliğinizde bisiklete ufak ufak binebilir.

Abur Cubura Dikkat!

Bu dönem abur cubur keşifleri olabilir; ana yemek yerine eli hep yaramaz gıdalara gidebilir. Bu gibi durumlarda dikte yerine izah yoluna gidin. Onunla konuşun, faydası olacaktır. Oluşturacağınız beslenme düzeni ile her şey kendiliğinden rayına girecektir zaten.

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open