13 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin On Üçüncü Ayı

Bebeğinizin on üçüncü aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 13 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


13 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin on üçüncü ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

13 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Merak duygusunun ön planda olmaya devam ettiği 13. ay’da yine her yeri karışmaya ve dağıtmaya devam eder ve keşfedip öğrendikçe bundan zevk alırlar. Oyun becerilerinin geliştiği bu ayda ona oyun kurarak ve nasıl oynayacağını göstererek tek başına oynamasını sağlayabilirsiniz. Böylece, kendi başına oyun oynaması onun özgüvenini de arttırır. Birleştirmeli oyuncaklarından kule yapabilir, saklambaç oyunu favori oyunu olur. Eskisi gibi arkadaşlarıyla eşyalarını paylaşmaktan çekinmez.

Günden güne geceleri daha uzun süreler uyuyan bebeğinizin artık görmeye başlayacağı rüyalarla bu tatlı uykusu bölünebilir. Ayrıca, bu ayda ‘ver, gel’ gibi kelimeler söyleyebilen bebeğinizin yanında yabancı dil konuşarak başka bir dilde öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Üstünü değiştirirken kollarını kaldırarak size yardım eder.

Ne Zaman Yürürler?

Birçok ebeveynin merak ettikleri şeylerden biri bebeklerinin anlarının ne zaman gerçekleştireceğidir. Bunun için bebeklerini destekleyerek ayağa kaldırırlar ve birkaç adım attırmaya çalışırlar ama en sağlıklı yöntem bebeğin kendi kendine öğrenmesi olacaktır. Kas yapısının gelişmesiyle kuvvetlenecek ve ayağa kalktıktan sonra belli bir süre minik adımlardan sonra yürüyeme başlayacaktır. Ne zaman olacağı sorusuna ise kesin bir cevabımız yok çünkü her bebeğin gelişimi kendine özeldir.  Ama genellikle 9-12 ay arası ilk adımlarını atar ve 14-15 ay arası ise yürümelerini geliştirirler. Bebeğiniz eğer 18 ay olmasına rağmen yürümüyorsa bir doktora danışmalısınız.

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open