7 Aylık Bebek Gelişimi 😍 Bebeğinizin Yedinci Ayı

Bebeğinizin yedinci aydaki gelişimine dair bilmeniz gerekenler bilgiler 7 Aylık Bebek Gelişimi başlıklı yazımızda sizleri bekliyor.


7 Aylık bebek gelişimi başlıklı yazımızda, bebeğinizin yedinci ayındaki gelişimi, gelişim tablosu, kilosu, boyu ve beslenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

7 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Keşfetme ve merak duygusunun oldukça tavan yaptığı bir aydayız. Peki 7 aylık bebek ne yapar? Yeni gıda tadımlarıyla birlikte etrafında var olan nesneleri elleyerek onda yarattığı duyguyu hissetmek isteyebilirler. Gelişen el becerileriyle küçük boyutlu (ekmek parçası, kayısı gibi) besinleri tatmak ya da kaşık, çatal gibi nesneleri tutmak için kullanırlar. Ses tonlarını ayırt edebildikleri gibi bu ayda kızdığı şeyler için ağlayıp bağırabilir ve istedikleri şeyleri olması için inat edebilirler. Uyku düzenleri değişecektir. Önceden gece ara ara uyanan bebeğiniz artık gece boyunca aralıksız uykuyla enerjisini yeni günde yapacağı yaramazlıklar için toplar.

Hareket Zamanı

Özenle bakıp büyüttüğünüz bebeğiniz artık bu ayında özgürlük alanını genişletmeye başlıyor. Emekleme girişimlerinin sonuca kavuşmasıyla peşinizde dolaşmaya ve istediği her yere gidebilecek sonunda. Yeni emeklemeye başlayan her bebeğin emeklemeyi öğrenene kadar kendine özgü stilleri olur. Tek koldan destek alarak ilerlemek bunlardan biri. O halde ne kadar tatlı olduklarını hayal edebiliyor musunuz? 🙂 Her anne gibi bu durumda telaşa kapılabilirsiniz fakat alacağınız önlemlerle bu hissi azaltmanız mümkün. Emeklemenin yanı sıra oturma, uzanma ve dönme hareketleri fazlalık kazanır. Hareket alanının artmasıyla birlikte keşfetme duygusu da artıyor. Keşfetmek için gittiği koltuk arkalarında duvardan ya da koltuktan destek alarak ayağa kalkmayı denerler. Yüzüstü durumdayken oturur konuma gelebilirler.

7 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Önemli Bilgiler

  • 7 aylık bebek gelişimi dönemi içindeki bebeğiniz, destekle oturmaya devam edebileceği gibi desteksiz de oturmaya başlayabilir.
  • Bu dönemde bebeğinizin kendi etrafında dönmesi iyice kolaylaşmıştır. Yüzükoyun dururken el bileklerinden destek alacaktır.
  • 7 aylık bebekler etkileşim kurduğu yetişkinleri dikkatle izlemeye başlar. Sebep – sonuç ilişkisi kurmayı öğrenir. Kol ve bacaklarınızla yaptığınız hareketleri taklit etmeye çalışır.
  • Bu dönemde bebeğiniz istediği her oyuncağa rahatlıkla ulaşır. Bunun için ellerini ve parmaklarını kullanabilir. Bir elindeki cismi diğerine geçirebilir ve elindeki oyuncağı sallayarak oynayabilir.
  • 7 aylık bebek gelişimi dönemi içinde bebeğiniz, kendisiyle oyun oynadığınızı anlar ve önceki aylara kıyasla sizlere daha çabuk yanıt vermeye başlar.
  • Kendi ismini tanır ve çağrıldığında bakar. Kendi çıkardığı sesleri dinlediği gibi başkalarının çıkardığı sesleri de dinlemeye başlar.
  • Tek heceleri söyleyebilir. Memnuniyetini ve şikayetini anlaşılır bir şekilde ifade eder. Azarlandığını ya da sevildiğini anlar ve ona göre tepki verir.
  • Bu dönemde bebeğiniz aile üyelerini tanımaya ve onları diğer insanlardan ayırt etmeye başlar. Çocukları büyüklerden ayırt eder. Size bağlılığı artar.
  • 7 aylık bebeğinizin merak duygusu artmıştır ve artık her şeyi keşfetmek ister. Tehlikeli bir şeye yaklaştığında, sakin ve net bir “hayır”la onu durdurabilirsiniz.
  • Eline verdiğiniz küçük gıdalarla kendini besleyebilir. Henüz çıkarmadıysa ilk dişini yine 7 aylık bebek gelişimi döneminde çıkarabilir. Çıkmazsa da endişe etmeyin; zira bazı bebeklerin ilk dişini çıkarması 10. ayı hatta nadiren 13.-14. ayı bile bulabilir.
  • Bu dönemde onunla “Ce-eee” oynayabilirsiniz. Saklanıp çıkmanız onun büyük bir keyif almasını sağlayacaktır.
    Renkli kitaplar alabilir, birlikte bakabilirsiniz. Hayvanların çıkardığı sesleri taklit ederek öğrenme sürecine katkı sağlayabilirsiniz.
  • İki eliyle tutabileceği kulpları olan bir suluk verin. Munchkin marka suluklar bu konuda size yardımcı olabilir. Su içerken biberon yerine suluk kullanması, ileride bardağa kolayca geçmesini Sağlar.
  • Yemek zamanı geldiğinde, bebeğinizi diğer aile üyeleriyle birlikte masaya oturtabilirsiniz. Mama sandalyesinde sizi izlemek ve kendi öğününü yedirmek bebeğiniz için öğretici olacaktır. Bu dönemde ona bir bebek kaşığı da verebilirsiniz.
  • Ona uygun olarak hazırlanmış sofra yemekleri verebilirsiniz. Mesela; etli dolma, etli sebze yemeği, tarhana, şehriye ve benzeri çorbalar, makarna ve pilav olabilir. Baharatsız ızgara köfte de küçük parçalar hâlinde verilebilir. Tabii böylesi besinlere başlamadan önce doktorunuzun onayını almış olmanız gerekir.
  • 7 aylık bebek gelişimi döneminde bebeğiniz sürünmeye başlayabilir ve düşen objeler onun dikkatini çeker.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; bebek gelişimi döneminde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Ay Ay Bebek Gelişimi Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Unutmayın;

Her bebeğin gelişimi eşsiz birer süreçtir ve bebeğinizin gelişim sürecinde karşılaşacağınız hadiseler bebeğinize özeldir. Bu nedenle, bebeğinizin gelişimindeki, yürüme, konuşma gibi dönüm noktalarının kesin bir tarihte gerçekleşemeyeceğini bilmeniz gerekir. Bu duruma ek olarak, 7 aylık bebek gelişimi başlıklı bu makalemiz de dahil olmak üzere ay ay bebek gelişimi kategorimizde yer alan içeriklerin tamamı genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Bebeğinizin eşsiz gelişim döneminde ihtiyaç duyacağınız tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open