En İyi Bebek Maması Hangisi? Bebek Mamaları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bebek mamaları hakkında bilmeniz gerekenler; en iyi bebek maması hangisi, bebek mamaları arasındaki farklar nelerdir gibi sorularınızın yanıtını bu makalemizde bulabilirsiniz.


En iyi bebek maması arayışı, bebek sahibi olmuş tüm ebeveynleri yakından ilgilendiren bir konudur. Piyasada birbirinden farklı çeşitlerde ve farklı markalarda bebek mamaları yer aldığından, hangi mamayı tercih edeceğiniz konusunda kararsızlık çekmeniz oldukça doğaldır. Bu yazıda, bebeğinize uygun en iyi bebek maması arayışınızda size yol gösterecek bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz.

Bazı aileler, anne sütüne ek olarak mama takviyesi yapmak ya da anne sütünün ardından mama ile bebeğini beslemeye devam etme ihtiyacı duyar. Bazı durumlarda da yaşanan bir sağlık probleminden ötürü bebeği bebek maması ile beslemek gerekebilir. Bu noktada, bebeğiniz için en iyi bebek maması arayışına başlar ve  en güvenilir, en kaliteli ve en iyi bebek maması hangisi sorusuna yanıt arar. Bu yazıda sizlere en iyi bebek maması arayışınızda yardımcı olacak bazı önemli bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Bebek Maması Neden Kullanılır?

Bebek mamaları, normal durumlarda bebeğin altıncı ayından itibaren kullanılması önerilen ek gıdalardır. Bu tür ürünler, bebeğin beslenme ihtiyacını tamamlamak amacıyla kullanılır. Yani bir çeşit ek gıda işlevi görürler. Bebeğin beslenmesini tamamlamak için kullanılan bebek maması türleri; mamalar, devam sütleri ve kaşık mamalar olarak belirli gruplara ayrılır. İlk altı aylık dönemde yalnızca anne sütünün tüketilmesi, ilerleyen dönemde ise annenin süt verimi, bebeğin emme davranışı gibi kriterler baz alınarak kademeli olarak ek gıdaya geçiş yapılabilir. En iyi bebek maması arayışı tam da bu noktada başlayan bir arayıştır. Altıncı aydan itibaren mama kullanımına ne şekilde başlanması gerektiğiyle ilgili doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

İlk altı aylık dönemde; yetersiz emzirme, emmenin reddedilmesi ve hazımsızlık gibi problemler nedeniyle, doktorun yönlendirmesi doğrultusunde bebek maması kullanımı başlayabilir. İlk altı aylık dönemde kullanılan bebek mamalarının formülleri diğer ek gıdalardan farklı bir yapıya sahiptir. Hiçbir koşulda, ilk altı aylık dönemde, doktorunuza danışmadan bebek maması kullanımına başlamanız önerilmemektedir. Toplumun çok büyük bir kısmında, ilk altı aylık dönemde anne sütü bebeğin besin ihtiyaçlarının tamamını karşılamaktadır. İlk altı aylık dönemde, doktorunuz tarafından tanısı konulan bir problem – teşhis olmadığı sürece, bebeğinize su da dahil olmak üzere hiçbir ekstra besin vermenize gerek yoktur. Doktorunuz tarafından tespit edilen bir beslenme problemi olması durumunda, yine doktorunuz tarafından önerilen bebek maması ürününün kullanımına başlamanız önerilmektedir.

En İyi Bebek Maması Hangisidir?

En iyi bebek maması sorusunun en kısa ve en doğru cevabı; doktorunuzun size önerdiği ve bebeğinizin diyetine ekleyebileceğinizi söylediği bebek maması markası/modelidir. Özetle, en iyi bebek maması sıralaması kişiden kişiye değişmekte ve doktorunuzun önerisine göre şekillenmektedir.

Her durum ve koşulda, bebeğiniz için en besleyici gıdanın anne sütü olacağının altını çizmemiz gerekir. Anne sütü, mucizevi yapısı sayesinde, bebek gelişim dönemi içinde, bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda yenilenen ve yapısını güncelleyen mucizevi bir besindir. Bu nedenle, anne sütünde ısrarcı olmanız ve bebeğinizi yeterli bir süre boyunca anne sütüyle beslemeye devam etmeniz önerilmektedir.

İlginizi ÇekebilirÇocuğunuz İçin En İyi Bebek Maması Nasıl Seçilmelidir?

Bebek Maması Türleri Nelerdir?

Bebek mamaları, mamanın üretildiği malzemeye bağlı olarak gruplara ayrılmaktadır. Bu gruplardan öne çıkan ilk ikisi; keçi sütünden elde edilen bebek mamaları ve inek sütünden elde edilen bebek mamalarıdır.

Keçi Sütünden Üretilen Bebek Mamaları

Keçi sütünden üretilen bebek mamaları, yüksek vitamin ve mineral içerir. Keçi sütü bazlı bebek mamalarının içeriğinde yer alan yüksek kalsiyum ve fosfor oranları, bebeğin günlük beslenme ihtiyacını tamamlamanıza yardımcı olur. Joker ürün kataloğunda keçi sütünden imal edilen bebek mamalarını bulmanız mümkündür.

İnek Sütünden Üretilen Bebek Mamaları

Bebek maması türleri arasında öne çıkan ikinci grup ise inek sütünden üretilen bebek mamalarıdır. Bu tür bebek mamaları, içinde yer alan inek sütünün vitamin ve mineral değerleriyle bebeğinizin günlük tamamlayıcı besin ihtiyacını doğru ölçülerle karşılamanıza izin vermektedir.

Bebek Maması Kategorileri

Bebek mamaları, bebeklerin farklı dönemlerdeki ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı formlarda satışa sunulmaktadır. Piyasada bulabileceğiniz bebek maması kategorileri aşağıdaki gibidir.

Biberon Mamaları

Biberon tipi bebek mamaları, bebeğinizi biberonla beslerken kullanabileceğiniz mamalardır. Bu tip mamalar, biberonun emzik kısmından geçecek boyutta ufalanmış içeriklere sahip oldukları için bu ismi almaktadır.

Biberon Mamalarını İnceleyin

Kaşık Mamaları

Kaşık tipi bebek mamaları, bebeğinizi kaşıkla besleyerek tüketebileceğiniz bebek maması ürünleridir. Bu tip bebek mamaları, genel olarak sebze, meyve, pirinç ve, tahıl gibi ürünler ihtiva eder.

Kaşık Mamalarını İnceleyin

Devam Sütleri

Devam sütleri, su ile karıştırılarak yenmeye uygun hâle getirilebiren bebek maması ürünleridir. Üzerinde 1’den 5’e kadar numara bulunan devam sütü ürünleri, bebeğinizin hangi ayda hangi devam sütünü alması gerektiğini sizlere gösterir. Doktorunuzun tavsiyesi ve marka önerisinin ardından devam sütlerine geçiş yapabilirsiniz. Bazı devam sütü üreticileri, ürünlerin toz formunu hazırlamakta ve toz devam sütü olarak bilinen ürünleri imal etmektedir. Toz devam sütleri, teneke veya cam kavanoz içinde saklanan ve suyla veya sütle karıştırılarak tüketime hazır hâle gelen devam sütleridir.

Devam Sütlerini İnceleyin

Bebek Maması Alırken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Bebeğiniz gelişimi için en iyi bebek maması arayışınızda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunların en başında, bebek maması kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktor tavsiyesi almış olmanız gerekmektedir. Özellikle ilk altı ayda, bebek beslenmesinde tek ve vazgeçilmez gıda anne sütüdür. Ancak, anne veya bebek kaynaklı bir anne sütüyle beslenme problemi yaşanıyorsa, ilk altı ay içinde bebek maması kullanımı gündeme gelebilir. Ancak burada kararı yalnızca doktorunuz verebilir.

Doktorunuzun bebek maması kullanımı yönündeki görüşünün ardından, yine doktorunuz tarafından, bebeğinizin bebek mamalarında bulunan herhangi bir bileşene karşı alerjisi olup olmadığının tespit edilmesi yerinde olacaktır. Yapılacak bu değerlendirmelerin ardından, doktorunuz tarafından önerilen bebek maması ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Joker.com.tr’ye Git

İlginizi Çekebilir: Bebek Mama Sandalyesi Alışverişi Öncesi Bilmeniz Gereken Her Şey

Ek: +6 Aylık Bebekler için Pişmiş Meyve Karışımı Tarifi

Joker Baby YouTube Kanalımıza Abone Olun

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Furkan Tetik - Uzman Satış Danışmanı
1993 yılında dünyaya gelen Furkan Tetik; oto güvenlik koltukları (Cybex, GB, Britax Römer , Maxi Cosi, Besafe vb), bebek arabası (Bugaboo, Cybex , GB, Silver Cross , Stokke vb.), hamilelik dönemi ve sonrası gibi anne-bebekle ilgili konularda çeşitli seminerler aracılığıyla eğitim almış ve sertifikalar kazanmıştır. İstanbul Üniversitesi Maliye bölümünde eğitimine devam eden ve Joker Baby Emaar Square mağazamızda görev alan Furkan Tetik, bilgi ve birikimini siz değerli Joker Blog okuyucularıyla paylaşıyor.
Open