Bebek Mama Sandalyesi Alışverişi Öncesi Bilmeniz Gereken Her Şey


Mama sandalyesi, bebek gelişiminde ek gıdaya geçişle birlikte hayatlarımıza giren kullanışlı bir ev ürünüdür. Anne sütünü bırakan ve ek gıdaya geçiş yapan bebeğin beslenmesi artık eskisi kadar kolay olmayacaktır. Zira sürekli yeni bir şeyler öğrenme telaşında olan bebeğinizi bir yere sabitlemek ve beslenme süreci boyunca sabit tutmak oldukça zordur.

Ebeveynin, bebeğini güvenli bir şekilde beslenmeyi sürdürebilmesi için bebeğini dik tutması, yemeğin sıcaklığını kontrol etmesi, yemeği dökmemesi gibi birçok şartı sağlaması gerekir. Mama sandalyesinin kullanılmadığı durumlarda tüm bu gereklilikleri el yordamıyla yapmak gerekirken, masa sandalyesi sayesinde, güvenli beslenmeyle ilgili belirli şartların otomatik olarak oluşturulması sağlanır. Bebek yemek sandalyesi alışverişi öncesi bilmeniz gereken her şeyi, Furkan Tetik sizler için derledi.

Mama Sandalyesi Nedir?

En geniş tanımıyla mama sandalyesi, bebeklerin altıncı aydan itibaren kullanabileceği, yemek öğünlerinde oturup yemek yiyebileceği, diğer zamanlarda da üzerinde oyun oynayabileceği ev eşyalı olarak tanımlanmaktadır.

Mama Sandalyesinin Önemi Nedir?

Bebekler, doğumlarının altıncı ayından itibaren anne ve babalarının yaptıklarını taklit etme eğilimi gösterirler. Taklit davranışının yemek yeme öğreniminde de kullanılması amacıyla, bebeklerin bu süreçten itibaren ebeveynleriyle birlikte yemek yemeleri tavsiye edilir. Bebekle aynı masada yemek yiyebilmek için, çocuğu masada ailesiyle aynı seviyede tutabilecek bir mama sandalyesinde oturması ve yemeğini bu şekilde yemesi tavsiye edilmektedir. Bu sayede bebekler, anne ve babalarının nasıl yemek yediklerini gözlemleyecek ve yemek yemeyle ilgili ince motor becerileri olan çatal ve kaşık tutma becerilerinin gelişmesiyle birlikte, tıpkı anne ve babaları gibi yeme yemeye başlayacaktır. Bu süreç içinde, bebeği dış uyaranlardan uzaklaştıran ve öğrenimi için en uygun şartları sağlayan mama sandalyeleri, bebeğinize ve size büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Mama Sandalyesi Hangi Ayda Kullanılır? Bebekler Hangi Ayda Mama Sandalyesine Oturur?

Bebekler hangi ayda mama sandalyesine oturur sorusu, ebeveynler tarafından sıklıkla sorulan bir sorudur. Bebekler altıncı aydan itibaren mama sandalyesi kullanmaya başlayabilir. Mama sandalyesi kullanımı üç yaşına ve/veya 15 kilograma ulaşana kadar devam edebilir.

Mama Sandalyesi Modelleri Nelerdir?

Mama sandalyeleri, sahip oldukları özelliklere bağlı olarak 4 ana grupta değerlendirilebilir.

Pratik Mama Sandalyeleri

Pratik mama sandalyeleri kullanımı kolay mama sandalyesi modellerinden birisidir. Pratik mama sandalyeleri demonte edilerek saklanabilir ve bu sayede, evinde yer problemi olan ailelere kolaylık sağlar. Ek olarak pratik mama sandalyeleri en ucuz mama sandalyesi kategorisi olarak bilinir ve diğer mama sandalyesi modellerine göre daha uygun fiyatlarla satılmaktadır. Tripper markasına ait portatif, tepsili mama sandalyeleri, pratik mama sandalyesi kategorisinde değerlendirilebilir.

Pratik Mama Sandalyelerini İnceleyin

Basit Mama Sandalyeleri

Basit mama sandalyeleri, tıpkı pratik modellerde olduğu gibi, büyük kullanım kolaylıkları sunan mama sandalyeleridir. Bu modeller sahip oldukları ek özellikler nedeniyle pratik mama sandalyelerinden ayrışmakta ve buna bağlı olarak fiyatları değişiklik göstermektedir. CBX Elsu marka mama sandalyeleri, basit mama sandalyesi modelleri arasında öne çıkmaktadır.

CBX Elsu Mama Sandalyelerini İnceleyin

Standart Mama Sandalyeleri

Standart mama sandalyeleri, bir bebeğin yemek yeme ve boş vakitlerini değerlendirmesi için gerekli olan özelliklerin tamamına sahip mama sandalyeleridir. Bazı standart mama sandalyesi modelleri, birden fazla yapıya dönüşerek, mama sandalyesinin farklı koşullarda kullanımına imkân verir. Chicco markasının Polly model mama sandalyesi, standart mama sandalyelerinden birisidir.

Chicco Polly Mama Sandalyelerini İnceleyin

Yükseltici ve Portatif Mama Sandalyeleri

Yükseltici ve portatif mama sandalyeleri, ev içi kullanım olduğu kadar, çocuğunuzla ev dışında yaptığınız aktivitelerde de kullanabileceğiniz mama sandalyesi modelidir. Restorana ya da bir arkadaş ziyaretine gittiğinizde güvenle kullanabileceğiniz yükseltici portatif mama sandalyeleri ev dışında bebeğinizi besleme süreçlerinizi kolaylaştıracaktır.

Chicco Pocket Modellerini İnceleyin

Hangi Mama Sandalyesini Almalıyım?

Mama sandalyeleri genel olarak taşınabilir ve katlanabilirdir. Katlanabilen mama sandalyeleri bir kapının arkasına saklanabilecek boyutlara gelebilir ve bir odadan başka bir odaya veya başka bir yere rahatlıkla taşınabilir. Eğer eviniz küçük ve dar ise pratik olan mama sandalyeleri işinizi görecektir. Ancak, hem sırtı yatabilen hem de yüksekliği ayarlanabilen bir sandalye arayışınız varsa, tercihinizi standart mama sandalyesi yönünde yapmanız gerekir. Öte yandan, basit mama sandalyeleri sırt yatırma ve yüksekliği ayarlama seçenekleri sunmuyor olsa da rahat katlanma ve az yer kaplama gibi avantajlarıyla, alışveriş sırasında göz önünde bulundurabileceğiniz mama sandalyesi modelleri arasındadır. Yükseltici mama sandalyeleri ise, evinizde ya da misafirlikte, normal bir sandalyenin üzerine koyarak kullanabileceğiniz ve çocuğunuzu yemek masasına yaklaştırarak rahat bir şekilde yemek yemesini sağlayabileceğiniz mama sandalyeleridir. Sandalye tercihi aşamasında, kişisel kullanımınız, bebeğinizin davranışları ve ergonomik yapısına uyumluluğu göz önünde bulundurmanız gerekir.

Mama sandalyesinin yanında alınabilecek tamamlayıcı ürünler nelerdir?

Sandalye Minderi

Sandalye Kılıfı

Islak Mendil

Tabak – Çatal – Kaşık

İlginizi Çekebilir: Emzik Nasıl Seçilir? Bebeğiniz için Emzik Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Furkan Tetik - Uzman Satış Danışmanı
1993 yılında dünyaya gelen Furkan Tetik; oto güvenlik koltukları (Cybex, GB, Britax Römer , Maxi Cosi, Besafe vb), bebek arabası (Bugaboo, Cybex , GB, Silver Cross , Stokke vb.), hamilelik dönemi ve sonrası gibi anne-bebekle ilgili konularda çeşitli seminerler aracılığıyla eğitim almış ve sertifikalar kazanmıştır. İstanbul Üniversitesi Maliye bölümünde eğitimine devam eden ve Joker Baby Emaar Square mağazamızda görev alan Furkan Tetik, bilgi ve birikimini siz değerli Joker Blog okuyucularıyla paylaşıyor.
Open