En İyi Bebek Arabası Hangisi? Ebeveynlere Bebek Arabası Tavsiyeleri

Bu yazıda en iyi bebek arabası tavsiye arayışlarınıza yanıt sunuyor ve en kullanışlı bebek arabası modellerini nasıl belirleyebileceğinizi açıklıyoruz.


En iyi bebek arabası arayışı, tüm ebeveynlerin bir süre aklını meşgul eden bir süreçtir. Bebek arabası tavsiye makaleleri okunacak, karşılaştırmalar yapılacak ve alışveriş öncesinde her ayrıntı ince elenip sık dokunacak. Tüm bu değerlendirmelerin ardından, en iyi bebek arabası modeli belirlenerek, ürünün en uygun fiyatla nereden satın alınacağı belirlenecek.

Fark etmiş olacağınız gibi, oldukça zahmetli olan bu sürecin, doğru bir şekilde yönetilmesi gerçekten önemli bir efor gerektiriyor. Bu süreçte, “Kendimize araba alırken bile bu kadar incelemedik.” demeniz oldukça doğal. Ancak konu, sessiz melekler olduğunda, onlar için en iyisini aramaktan başka yolumuz yok. Bu makalemde sizlere, en iyi bebek arabası tavsiye arayışlarınıza yanıt sunmak ve alışveriş esnasında dikkat etmeniz gereken bazı önemli ipuçlarını listelemek istiyorum.

Bebek Arabası Güvenlik Standartları Hakkında Bilgi Sahibi Olun

Minik yavrunuzun gelişim sürecinde kullanacağınız tüm ürünlerde olduğu gibi, bebek arabasında da güvenliği önceliklendirmeniz gerekmektedir. Satın almayı düşüneceğiniz ürün her ne olursa olsun, ilk incelemeniz gereken kısmı, ürünün güvenli olup olmadığıdır. Bu noktada arayışımızın en iyi bebek arabası öncesinde en güvenli bebek arabası olması sanırım şaşırtıcı olmayacaktır.

Bir bebek arabasını güvenli kılan noktaların ne olduğunu tespit etmekte zorlanabilirsiniz. Tıpkı sizler gibi, milyonlarca ebeveynin bu konuda zorlanabileceğini tespit eden bir takım ulusal ve uluslararası kuruluşlar, arabalarda güvenlikle ilgili konuları belirli bir standarda oturmak ve ürünleri bu standartlara göre değerlendirmek amacıyla bazı güvenlik standartları belirlemiştir. Avrupa Birliği’nde satışa sunulan tüm bebek arabalarının sahip olması gereken TS EN 1888 güvenlik sertifikası uzun bir süredir Türkiye’de satılan tüm arabaların da sahip olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkar. Bu belgeye sahip olan araçlar, Avrupa Birliği komisyonlarınca belirlenen bir takım güvenlik testlerinden başarıyla geçerek, güvenlik açısından rüştünü ispat etmiş araçlardır.

Bebek arabalarında güvenlik konusunda kafa karışıklığı yaşıyor olsanız da, ürünün TS EN 1888 belgesine sahip olup olmadığını sorarak, güvenliği sizler adına değerlendiren kuruluşlardan onay alan ürünleri tercih etme fırsatı yakalayabilirsiniz. En iyi bebek arabası tavsiye arayışınız açısından size önerebileceğim ilk ve en önemli başlık, satın almayı düşündüğünüz ürünün TS EN 1888 belgesine sahip olup olmadığını sormanız olacaktır.

Bebek Arabası Modellerine Göz Atın

En İyi Bebek Arabası, Bebeğe En İyi Konforu Yaşatandır.

Bebek arabası arayışınız başladığında, piyasada yer alan marka ve model bolluğu sizleri şaşırtabilir. Üreticiler, ailelerin en kıymetli varlıklarının taşınması için kullanılacak ürünlerini geliştirirken, modern teknolojiden yararlanmakta ve en iyi ürünleri ortaya çıkarmak için durmaksızın çalışmaktadır. Bu noktada, siz ebeveynler, bebek arabası modelleri arasında değerlendirme yaparken, ürünlerin, bebeğinize sunduğu konforu değerlendirmeli ve bebeğiniz için en uygun modeli bulmaya odaklanmalısınız. Her ne kadar, ödemesini siz değerli ebeveynler yapacak olsa da, bebeğinizin ilk taşıtı olacak bu ürünlerin seçiminde onun konfor ihtiyaçlarını mutlak suretle ön planda tutmanız gerekmektedir.

Bebek arabasının bebeğe sunduğu konforu değerlendirirken, aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurabilirsiniz:

En iyi bebek arabası alışverişinde aşağıdaki başlıklara dikkat etmeniz gerekir. Bebek arabası:

  • Bebeğin ergonomisine uygun olmalıdır.
  • Kullanılan kumaşlar kaliteli olmalıdır.
  • Kademeli yatış özelliğine sahip olmalıdır.
  • Tente ve emniyet kemeri gibi parçaları kaliteli olmalıdır.
  • Tercihen çift yönlü kullanıma izin vermelidir.

Hafif Baston Puset Ürünlerine Göz Atın

Bebek Arabası, Bebeğin Ergonomisine Uygun Olmalıdır.

Gelişim dönemi boyunca miniklerin vücut yapıları yetişkinlere göre bir takım farklı ergonomik özelliklere sahiptir. Bu nedenle, başta taşıma gereçleri olmak üzere birçok ürün bu dönemdeki ergonomik ihtiyaçlara uygun olacak bir şekilde üretilmektedir. Ancak bir de, bebekten bebeğe değişiklik gösteren ergonomik ihtiyaçlar bulunmaktadır. Bebeğinizin boyu, kilosu, fiziksel durumu ve gelişim dönemi gibi başlıklara göre değişik gösteren özgün ergonomik ihtiyaçlara yanıt sunan modelleri tercih etmeniz gerekir. Örneğin, doğumdan itibaren uzun bir süre boyunca kullanım imkânı sunan araçların, yenidoğan bel ve baş destek minderi gibi ekstra aparatlara sahip olması ya da bu tür bebek arabası aksesuarlarını desteklemesi, bebeğinizin bu tür ürünlere ihtiyaç duyması durumunda sizlere büyük kolaylık sağlayacaktır.

Bebek Arabasında Kullanılan Kumaşlar Kaliteli Olmalıdır

Bebek arabasında kullanılan kumaşlar ifadesiyle kastettiğim, başta bebeğin cildine doğrudan temas eden oturma ünitesi ve ön güvenlik barı olmak üzere, ayak koyma ünitesinde, tentede ve tutacaklarda kullanılan kumaşların tamamını kapsamaktadır. Bebek arabasında kullanılan kumaşların, yanmaz yapıya sahip olması, vücutta oluşan teri doğru bir yöntemle dışarı atması ve bebeğin cildinde kızarıklık ya da tahriş gibi problemlere yol açmayacak bir yapıda olması gerekmektedir.

Bu noktada ebeveynlerden sıklıkla gelen bir soruya da yanıt vermek isterim. Bebek arabalarında kullanılan yanmaz yapıdaki kumaşlar, her ne kadar teri dışarı atabiliyor olsa da bu noktada birtakım kısıtlamalara sahiptir. Uzun süreli kullanımlarda, özellikle sıcak yaz günlerinde ya da bebeğin kat kat giydirilmesi gibi durumlarda terleme kaçınılmazdır. Bu durumun etkilerini azaltmak için, bebeği arabada en fazla iki saat taşımanız ve uzun süreli kullanımlarda bebeği ara sıra araçtan çıkararak rahatlamasını sağlamanız gerekmektedir.

Bebek Arabası, Kademeli Yatış Özelliğine sahip Olmalıdır.

Bebek arabasıyla seyahatlere çıktığınız zaman fark edeceğiniz minik yavrunuzun gözlemleyeceğiniz davranışlarından birisi, onun aralıklarla uyuması ve aralıklarla meraklı gözlerle etrafa bakma ve dikilmeye çalışma eğilimi göstermek olacaktır. Gelişim dönemi boyunca düzenli bir şekilde kısa kısa uykulara dalan minikler, kademeli yatış özelliğine sahip arabalarla seyahat etmekten büyük keyif alacaktır. Kademeli yatış özelliğine sahip bir modele sahip olduğunuzda, bebeğinizin uykusu geldiğinde onu daha yatay bir pozisyona getirebilir; beslenme sonrası ya da bebeğiniz meraklı gözlerle etrafını keşfediyorken, onu daha dik bir pozisyonda gezdirebilirsiniz.

Tente ve Emniyet Kemeri Gibi Parçaları Kaliteli Olmalıdır.

Başta da belirtmiş olduğumuz gibi, en kullanışlı ve en iyi bebek arabası bebeğe en iyi konforu sunan bebek arabasıdır. Güneş tentesi ve emniyet kemeri gibi parçalar, arabalarda konfora doğrudan etkisi olan unsurlar arasında yer almaktadır. Güneş tentesiyle başlayalım.

Yaşamın kaynağı olan güneşin bizlere olan faydalarını saymakla bitiremeyiz. Güneşin tüm yararlı etkilerinin yanı sıra, özellikle bahar ve yaz aylarında, doğrudan güneş ışınına maruz kalmaktan kaynaklanan problemleri de göz ardı edemeyiz. Yetişkinlere göre daha hassas bir cilt yapısına sahip olan bebekleri düşündüğümüzde, miniklerin güneşin olumsuz etkilerinden daha fazla etkilenebileceklerini ön görmek zor olmayacaktır. Bebek arabalarında yer alan güneşlik ve tenteler, güneşin zararlı etkilerine karşı bebeği koruyan pratik ürünlerdir. Satın alacağınız modelde, kaliteli kumaşa ve UPF50+ ultraviyole ışın korumasına sahip, çok kademeli bir güneş tentesi bulunmasını öneririm. Bu sayede, bebeğinizi, gün içinde farklı açılardan gelmesi mümkün güneş ışınlarından korumanız mümkün olacaktır. En iyi bebek arabası modelleri, bebekleri güneşin zararlı ışınlarından, her açıdan koruyan ürünlerdir.

Konfor ve güvenlikle ilgili bir başlık olan emniyet kemeri de, bebek arabası tavsiye arayışınızda göz ardı etmemeniz gereken konulardan birisidir. Ürünlerde yer alan emniyet kemerleri; bebeğin, bebek arabasındaki oturma ünitesine doğru bir şekilde yerleştirilmesinin ardından, bebeğin araca sabitlenmesini sağlar ve onun araç içinde hareket ederek kendisini tehlikeli duruma düşürmesini önler.

Günümüzde daha sık kullanılan 5 nokta emniyet kemerleri; bebeği, omuz başları, göbeğin iki yanı ve bacak arasından uzanan 5 adet aparatın göbek bölgesinde kenetlenmesi sonucunda, bebeğe en güvenli kullanımı sunan emniyet kemeri modelleridir. 5 nokta emniyet kemerleri sayesinde, bebeğin oturma ünitesinde hareket etmesinin önüne geçmeniz mümkündür. Bebek arabalarında kullanılan emniyet kemerlerinin, güvenliğin yanı sıra konforla da doğrudan bir ilgisi bulunmaktadır. Emniyet kemerinde kullanılan kumaşların, sürtünme bölgelerinde ek korumalara (pedler) sahip olması, aracın sürülmesi esnasında bebeğin boyun ve eklem bölgelerinde meydana gelebilecek kızarıklık ve tahrişlerin önüne geçilmesini sağlar. Ek olarak, kemerlerde kullanılan kumaşın terletmeyen ve teri doğru bir yöntemle dışarı atan bir yapıya sahip olması, bebeğin konforu açısından büyük bir artı sağlayacaktır. Modeller arasında kıyaslama yaparken ve en iyi bebek arabası arayışındayken, modellerdeki  kemerlerin yapısı ve kalitesini göz önünde bulundurmanızı öneririm.

Bebek Arabası Tercihen Çift Yönlü Kullanıma İzin Vermelidir.

En iyi bebek arabası alışverişinde, uzun bir süre boyunca bebeğe en iyi şartları sunacak bir araba arıyorsanız, çift yönlü kullanıma izin veren ürünlere yönelmenizde fayda vardır. Çift yönlü kullanımdan kasıt, bebek arabasının bebeğin hem ebeveynlere dönük, hem de öne bakan şekilde seyahat etmesine izin vermesidir. Modellerde oturma ünitesinin çıkarılabilir olması ya da tutma sapının diğer tarafa döndürülmesi gibi yöntemlerle, aracın çift yönlü kullanımı sağlanabilmektedir. Minikler, ilk altı aylık dönemde ebeveynlerini görmediklerinde, altıncı aydan itibaren ise çevresini gözlemleyemediğinde huzursuzluk hissedebilirler. Bu nedenle, ilk altı ayda ebeveyne dönük bir kullanıma, altıncı aydan sonra ise, bebeğin talebine göre öne bakar şekilde sürüşe izin veren arabalar, bebeğin huzurlu ve konforlu bir yolculuk yapmasına yardımcı olacaktır.

Travel Sistem Bebek Arabası Modellerine Göz Atın

Sonuç

Bebek arabası alışverişi, derinlemesine araştırma gerektiren bir süreçtir. Ürünleri incelemeniz sırasında, ürünün bebeğiniz için en iyi konfor şartlarını sağlamasına dikkat etmeniz gerekir. Konforlu bir yolculuk yapan bebeğiniz husursuzluk hissetmeyecek ve çevresine gülücükler dağıtmaya devam edecektir.

Bu makalede sizlere en kullanışlı ve en iyi bebek arabası arayışınızda yardımcı olacak tavsiyeleri sıralamayı amaçladım. Kaleme aldığım fikirlerin sizlere yol göstermesi ve ihtiyaçlarınıza en uygun bebek arabasını bulmanız konusunda yardımcı olmasını umarım.

İlginizi Çekebilir: Bebek Arabası Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Furkan Tetik - Uzman Satış Danışmanı
1993 yılında dünyaya gelen Furkan Tetik; oto güvenlik koltukları (Cybex, GB, Britax Römer , Maxi Cosi, Besafe vb), bebek arabası (Bugaboo, Cybex , GB, Silver Cross , Stokke vb.), hamilelik dönemi ve sonrası gibi anne-bebekle ilgili konularda çeşitli seminerler aracılığıyla eğitim almış ve sertifikalar kazanmıştır. İstanbul Üniversitesi Maliye bölümünde eğitimine devam eden ve Joker Baby Emaar Square mağazamızda görev alan Furkan Tetik, bilgi ve birikimini siz değerli Joker Blog okuyucularıyla paylaşıyor.
Open