Bebek Kangurusu Seçerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Bebek kangurusu satın alırken dikkat etmeniz gerekenleri, satış danışmanımız Yasemin Demir sizlerle paylaşıyor.


Bebek kangurusu, bebek taşıma amacıyla kullanılan oldukça pratik ve kullanışlı bir araçtır. Bebek kangurusu seçerken hem bebeğinize hem de size gerekli konforu ve ergonomiyi sunan bebek kangurularını tercih etmeniz gerekir. Ancak, çocuk alışverişinde yalnızca bir kez yapılan bebek kangurusu alışverişi öncesinde ebeveynler pek çok seçenek arasında tercih yapmakta zorlanır ve en iyi bebek kangurusunu nasıl bulacağına karar veremez. bu yazımızda, bebek kangurusu seçerken dikkat etmeniz gereken unsurları listeleyeceğiz.

Bebek Kangurusu Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Temel Kriterler

Bırakın Bebeğiniz Karar Versin.

Bebek kangurusu alışverişinde bebeğinizin konforu en önemli başlıklardan birisidir. Bebeğinizin bir bebek kangurusunda rahat ettiğini anlamanız için, öncelikle onu test etmesi gerekmektedir. Bu nedenle, doğumun ardından Joker Mağazalarımızı ziyaret etmenizi ve bebeğinize en uygun kanguruya bebeğinizin karar vermesini sağlamanızı öneriyoruz.

Bebeğinizin Ergonomisine Uygun Bir Bebek Kangurusu Tercih Edin.

Bebeğinizle yapacağınız seyahatlerde, bebeğinizin bütün vücut ağırlığını taşımakla görevli olacak bebek kangurusunun, bebeğinizin ergonomisine uygun olması oldukça önemlidir. Özellikle bebek kangurusunun bel kısmı, bebeğinizin tüm belini kavrayacak ve ona en konforlu ve ergonomik taşıma düzenini sağlayacak nitelikte olması gerekmektedir.

Bebek Kangurusunun Nefes Alabilen Bir Kumaşa Sahip Olması Gerekir.

Satın alacağınız bebek kangurusunda kullanılan kumaş kalitesi oldukça önemlidir. Terletmeyen ve varolan teri dışarı atabilen bir kumaştan imal edilmiş bir bebek kangurusu, özellikle sıcak yaz günlerinde bebeğinizi daha rahat ve konforlu bir şekilde taşımanıza imkân verir. Öte yandan terlemeye bağlı pişik ve diğer problemlerle karşılaşmanızın önüne geçer.

Bebek Kangurusu Askılarının Sağlam Olması ve Bebeğin Ağırlığını Doğru Bir Şekilde Dağıtması Gerekir.

Bebek kangurusu alışverişinde bebeğin ergonomisi kadar, taşıyacak kişinin konforu da oldukça önemlidir. Bu nedenle satın almayı düşündüğünüz bebek kangurusu modelinin, taşıyıcının bel, boyun ve omuz kısmına vereceği ağırlığı ölçülü bir şekilde dağıtması oldukça önemlidir.

Bebeğin Hem Anneye Hem de Dışarıya Bakar Pozisyonunu Desteklemesi Gerekir.

Yenidoğan bebeklerde, anneye dokunmak ve ona bakıyor olmak, bebeğin güven duygusunu güçlendiren unsurlardır. Ancak ilk altı ayın ardından bebeklerin çevrelerinde olan bitene karşı merakı artar ve gözlem yapma ihtiyacı duyarlar. Bebek kangurusu seçerken, her iki yönde oturmayı da destekleyen bir bebek kangurusu tercih ederseniz, bebeğinizi hem ilk altı ayında hem de devam eden dönemde rahatlıkla taşıyabilir ve bebeğinizin keyifli ve güvenli bir şekilde yolculuk etmesini sağlayabilirsiniz.. Bazı bebek kangurusu modelleri sırtta taşıma opsiyonu da sunmakta ve bebeği sırtta taşıma aparatı olarak bilinmektedir. Kişisel kullanımınıza bağlı olarak sırtta taşıma opsiyonu bulunan bebek kangurusu modellerini de göz önünde bulundurabilirsiniz.

İlgili Yazı: Bebek Kangurusu Rehberi: Bebek Kanguruları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yenidoğan Bebek için Bebek Kangurusu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kalça Çıkığı Enstitüsü Onaylı Bebek Kangurularını Tercih Edin.

Yenidoğan bebekler için alınacak bebek kangurularının Kalça Çıkığı Enstitüsü tarafından onaylı ürünler olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Buna bağlı olarak, bebek kangurusunun bacak kısmının M şeklinde duruyor olması, bebeğin ergonomisi için oldukça önemli olduğunu belirtmemiz gerekir.

Seçeceğiniz Bebek Kangurusunda Baş Destek Kısmının Bulunmasına Dikkat Edin.

Özellikle yenidoğan bebeklerde boyun kasları yeterince gelişmemiş olduğundan, kafayı geriye atma veya dik tutamama gibi durumlar oluşabilir. Böylesi bir durumda istenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak için, baş destek ünitesi bulunan bebek kangurularının tercih edilmesini öneririz.

Altı Aydan Daha Büyük Bebekler için Bebek Kangurusu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Alt Destek Aparatı Olan Bebek Kangurularını Tercih Edin.

Altı aydan daha büyük bebeklerin artan kiloları ve değişen ergonomi ihtiyaçlarına çözüm sunabilmek için, alt destek aparatı bulunan bebek kangurularını tercih etmenizi öneririz.

Bebek kangurusu tercihiyle ilgili yayınladığımız videonun ilgili bölümünü aşağıda bulabilirsiniz:

İlginizi Çekebilir: +6 Aylık Bebekler için Pişmiş Meyve Karışımı Nasıl Yapılır?

Bebek Kanguruları Modellerine Göz Atın!

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yasemin Demir - Satış Danışmanı
Yasemin Demir, Joker Mağazalarında Satış Danışmanı olarak görev almaktadır.
Open