Bebek Kangurusu Rehberi: Bebek Kanguruları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bebek kangurusu alışverişi öncesi bilmeniz gerekenler ve bebek kangurusunun kullanımıyla ilgili önemli ipuçları, satış danışmanımız Yasemin Demir'in kaleminden sizlerle.


Bebeğinizi taşımak için kullanabileceğiniz en uygun ürünlerden birisi bebek kangurusudur. Bu yazı serisinde sizlere, bebek kangurusu alışverişinden önce bilmeniz gerekenleri ve hem size hem de bebeğinize uygun, en iyi bebek kangurusu alışverişi için nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklayacağız.

Bebek Kangurusu Nedir?

Bebek kangurusu nedir sorusuna cevap vermeden önce ürünün neden böyle bir isme sahip olduğunu açıklamak isterim. Zira ürüne adını veren kanguru hayvanının bebeklerini taşıma şekli, bu ürünlere verilen isme de ilham kaynağı olmuştur.

Bebek kangurusuyla bebeğini taşıyan bir anne ve yavrusunu taşıyan kanguruyu yan yana sunan görsel
Bebek kanguruları, bebeğinizi tıpkı bir kanguru gibi taşımanızı sağlar.

Bebek kanguruları; bebeğinizi, kollarınızı kullanmadan, kendinize yakın bir şekilde rahatça taşımanızı sağlayan bebek taşıma ürünleridir. Bu tür ürünler, bebeğinizle yaptığınız seyahatlerde, bebeğinizi kolayca taşımanızı sağlar. Ebeveynlere özellikle şehir hayatında, bebek arabalarına kıyasla büyük faydalar sağlar. Örneğin, toplu taşımayla seyahat ederken, hem bebeğinizi taşımak hem de bebek arabasını toplamak ve yanınızda taşımak büyük bir zahmete yol açar. Bebek kanguruları, böylesi durumlarda, size iki elinizi serbestçe kullanma imkânı sunar ve bu durum güvenli bir şekilde yolculuk etmenize yardımcı olur. Bebeğin belirli bir erişkinliğe ulaşmasının ardından anne sırtında taşınmasına izin veren modelleri bulunan bebek kanguruları bebeği sırtta taşıma aparatı olarak da bilinmektedir.

Bebek Kanguru Modellerine Göz Atın

Bebek Kangurusu Bebeğime Zarar Verir mi?

Bebek kangurusu alışverişi yaparken annelerin en çok sorduğu sorulardan birisi de, bebek kangurusuyla taşımanın bebeğe zarar verip vermediğidir. Zira, halk arasındaki genel kanı, bebeği kucakta taşımaya alıştırmanın iyi bir şey olmadığı ve bebeği kucağa bağımlı bir hâle getireceği yönündedir. Oysa ki, pek çok uzman bu konuda tam tersi bir bakış açısına sahiptir. Uzmanlara göre, bebeğin doğrudan anneyle temas etmesini sağlayan bebek kanguruları, özellikle yeni doğan bebeklerde, annelerine dokunuyor olmanın verdiği güveni hissetmelerini sağlamaktadır. İlk dönemlerde anneye bakar bir şekilde taşınan bebek, belirli bir olgunluğa eriştikten sonra ters yönlü oturtularak, yine annenin verdiği güveni arkasına alıp, çevreyi gözlemlemeye başlamasına yardımcı olmaktadır.

Bebek Kangurusu Seçiminde Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Bebek kangurusu alışverişi genelde bir kez yapılan bir alışveriştir. Bu nedenle, alışverişten önce gerekli araştırmaların yapılmış olması, doğru ürünün satın alınması için oldukça önemlidir. Bebek kangurusu alırken dikkat etmeniz gereken unsurları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yenidoğan bebek için alınacak bebek kanguruları Kalça Çıkığı Enstitüsü tarafından onaylanmış olmalı.
  • Altıncı aydan itibaren kullanılacak olan bebek kanguruları, alt destek aparatına sahip olmalı.
  • Bebek kangurusunun hem anneye hem de dışarıya bakar pozisyonu desteklemesi gerekir.
  • Bebek kangurusunun nefes alabilir ve teri dışarı atma özelliğine sahip bir kumaştan imal edilmiş olması gerekir.
  • Bebek kangurusunun bel destek kısmının, bebeğinizin ergonomisine uygun olması gerekir.
  • Seçeceğiniz bebek kangurusunda baş destek kısmının bulunması gerekir.
  • Kanguru askılarının, bebeği taşıyacak olan annenin bel, boyun ve omuz kısmına çok fazla ağırlık vermemesi ve ağırlığı ölçülü bir şekilde dağıtması gerekir.

İleri Okuma: Kanguru Seçerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Bebek Kangurusu Nasıl Bağlanır?

Bebek kangurusu alışverişini yapmanızın ardından, ürünü doğru bir şekilde kullanıyor olmak gerekir. Bebek kangurusunun nasıl takılacağı ve nasıl kullanılması gerektiğiyle ilgili olarak, her kullanımda aşağıdaki adımları takip etmeniz önerilir.

  • Bebek kangurusunun önce bel kısmını takın.
  • Bel kısmını doğru bir şekilde taktıktan emin olduğunuzda, bebeğinizi kangurunun içine oturtun ve kol kısımlarını takın.
  • Arkada yer alan klipsi kapatın.
  • Bebek kangurusundaki kafa destek bandını kullanarak bebeğinizin kafasını geriye atmasını engelleyebilirsiniz.

İlgili Video

Satış Danışmanımız Yasemin Demir’in bebek kangurusu alışverişi öncesinde bilmeniz gerekenleri ve kullanım sırasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıkladığı video karşınızda.

Bebek kangurusu alışverişiyle ilgili sizden gelen diğer sorulara verdiğimiz kısa cevapları aşağıda bulabilirsiniz.

Bebekler Kanguruda Ne Kadar Durur?

Standart olarak bebeğiniz 4 yaşına veya 18 kiloya ulaşana kadar bebek kangurusunu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Genelde 4 yaşına yaklaşan bebekler kanguruda durmak istemiyor olsa da, standart olarak bebeğiniz 18 kiloya ulaşana kadar bebek kangurusunu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Bebek Kangurusu Yenidoğan Bebeklerde Kullanılabilir mi?

Evet. Bebek kangurusunu doğumdan itibaren kullanabilirsiniz.

Bebek Kangurusu Kaç Aya Kadar Kullanılır?

Tıpkı “kanguru kaç aylıkken kullanılır” sorusunda olduğu gibi, “kanguruyu ne zaman kullanabilirim?” sorusu, annelerimiz tarafından sıklıkla sorulan sorulardan birisidir. Bebek kangurusu kaç aylıkken kullanılmalı sorusunun kısa yanıtı; bebekler, doğumdan itibaren 18 kiloya veya 4 yaşına ulaşana kadar bebek kangurusunda taşınabilirler. ,

Bebek kangurusuyla ilgili sormak istediğiniz diğer soruları yazının alt kısmında yer alan yorumlar alanı aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz.

Joker.com.tr’ye Git

İlgili Yazı: Baston Puset Nasıl Seçilir? (Video)

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz.
Toplam yorum sayısı: 1

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Bundan tam 3 hafta sonra anne oluyorum. Oğluma dokunarak taşımayacak olmanın düşüncesi bile beni ne kadar heyecanlandırıyor bilemezsiniz. En yakın zamanda bebek kangurumu satın alacağım. Bu değerli ve bilgilendirici yazı için size teşekkür ederim.

Yasemin Demir - Satış Danışmanı
Yasemin Demir, Joker Mağazalarında Satış Danışmanı olarak görev almaktadır.
Open