Baston Puset Nasıl Seçilir? (Video)

Baston puset alışverişi sırasında dikkat etmeniz gereken konuları sizin için derledik.


Baston puset nasıl seçilir sorusu, çocuklarıyla sık sık seyahat eden ve kullanışlı bir baston puset bebek arabası arayan ebeveynlerin sıklıkla sordukları sorulardan birisidir. Bu yazımızda, ihtiyaçlarınıza en uygun, siz ve bebeğiniz için en iyi baston puset modelini nasıl bulacağınızı anlatacağız.

Baston Puset Nedir?

Baston Pusetler, bebek arabalarının bir alt grubudur. Klasik bebek arabalarına kıyasla daha hafif ve katlaması daha kolay olan baston pusetler, şehir hayatına daha uygun bir yapıya sahip bebek arabası alt modelidir. Kısa bir yürüyüşe çıktığınızda, alışveriş yaparken veya eş-dost ziyaretinde baston pusetleri size büyük kolaylık sağlar.

İlgili Yazı: Travel Sistem Bebek Arabası Modelleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Baston Pusetlere Kimler İhtiyaç Duyar?

Baston pusetler, diğer bebek arabası modellerine kıyasla daha hafif ve daha kolay katlanabilen modellerdir. Bebek arabası alışverişi esnasında ebeveynler, kendi kullanım deneyimlerini düşünerek baston puset veya normal puset arasında seçim yapmalıdır. Baston pusetler hafif olduklarından kolay taşınabilir ve katlanır hâlde oldukça ufak bir yer kaplayarak her boyuttaki bagaja sığabilir. Bebeğiyle sıkça seyahat edecek ve bebek arabasını gün içinde birkaç defa katlaması gerekecek ebeveynler için baston puset ideal bir seçim olacaktır.

Baston Puset Modellerine Göz Atın

Baston Puset Nasıl Seçilir? (Video)

Joker Perakende Satış Uzmanı Ali Gülşen, baston puset alışverişi sırasında dikkat etmeniz gerekenleri sizinle paylaşıyor:

Baston Puset ile Klasik Puset Arasındaki Fark Nedir?

Klasik pusetlerle baston puset arasındaki en büyük fark ağırlıktır. Baston pusetler, kullanım kolaylığı ve taşıma göz önünde bulundurularak hafif malzemelerden üretilmektedir. Böylece ebeveynler baston pusetleri kolayca bir yerden başka bir yere taşıyabilir.

Kaç Tip Baston Puset Vardır?

Baston pusetler; doğumdan itibaren ve altıncı aydan itibaren kullanılabilecek şekilde iki gruba ayrılmaktadır. Doğumdan itibaren kullanılabilen baston puset modelleri, yatış kademesi özelliği bulunan puset modelleridir. Yatış kademesi bulunan pusetler, yolculuk esnasında uykusu gelen bebeğinizin daha rahat bir şekilde uyumasını sağlar. Baston pusetlerinin ağırlıkları 4.5 ile 7 kilogram arasında değişiklik gösterirken bu tip pusetlerin taşıma kapasitesi, Avrupa Standartlarına göre 15 ile 17 kilogram arasında değişmektedir. Baston pusetler çocuğunuzun gelişimine bağlı olarak 3 ile 3.5 yaşına kadar kullanılabilir.

İlginizi Çekebilir: Silver Cross Wayfarer Bebek Arabası Sadece Joker’de!

Baston Puset Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Baston puset satın almayı düşünen ebeveynlerin aşağıdaki konulara dikkat etmesi önerilmektedir.

Güvenlik Her Şeyden Önce Gelir.

Baston puset veya bebek arabası alışverişinde dikkat etmeniz gereken ilk nokta, ürünün yeterli güvenlik önlemlerine sahip olup olmadığıdır. Bebek arabalarının güvenliği konusunda Avrupa Birliği tarafından belirlenen ve Türkiye’de de geçerliliği olan TS EN 1888 standardı, satın almayı düşündüğünüz ürünün Avrupa standartlarını karşıladığını gösteren bir standarttır. Türkiye’de satışa sunulan tüm bebek arabaları ve baston pusetlerinin TS EN 1888 etiketine sahip olması gerekmektedir. Yeni doğan modelleri de dâhil olmak üzere, puset ve baston puset alışverişi sırasında satın almayı düşündüğünüz ürünün TS EN 1888 sertifikasına sahip olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir.

Baston Pusetin Hafif Olması Gerekir.

Bebek arabası konusunda baston puset tercihinde bulunan ebeveynlerin birinci gerekçesi bu modellerin diğer pusetlere oranla daha hafif olmasıdır. Ancak baston pusetlerin ağırlığı modelden modele değişiklik gösterebilmekte ve 4.5 kilogram ile 7 kilogram arasında olabilmektedir. Alışveriş esnasında ürünün ağırlığını sormanız ve mağazadan alışveriş yapıyorsanız ürünü taşımayı test etmenizi öneririz.

Bebeğin Konforu için Yatış Kademeleri Oldukça Önemlidir.

Özellikle yeni doğan bebekler, günün farklı saatlerinde ve farklı konumlarda uykuya dalabilir. Baston pusetle seyahat esnasında uykuya dalan bebeğinizin rahat etmesi için baston puseti daha yatay bir konumda kullanmanız gerekir. Bunun için, satın alacağınız baston pusetin yatış kademelerine sahip olması gerekmektedir.

Tente, Çocuğunuzu Güneşten Korur.

Güneş her ne kadar yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak güneşin zararlı ışınları, bebeklerin hassas cildini yetişkinler bireylerden çok daha fazla rahatsız edebilmektedir. Bu nedenle, satın almayı düşündüğünüz baston pusetin iyi bir tenteye sahip olmasına ve hatta daha da uzayabilen bir yapıya sahip olmasına dikkat etmenizi öneririz.

Ergonomi ve Kullanılan Kumaşın Kalitesi Bebeğinizin Konforu Açısından Oldukça Önemlidir.

Baston puset alışverişinde dikkat etmeniz gereken önemli konulardan birisi de, pusetin ergonomisi ve kullanılan kumaşın kalitesidir. Terlemeyi önleyen ve terleme durumunda teri hızlıca dışarı atan; bebeğin hassas cildine zarar vermeyecek niteliklere sahip kumaşlardan imal edilen baston pusetleri tercih etmeniz önerilmektedir.

Sonuç

Puset alışverişi bir kez yapılan bir alışveriştir. Baston puset nasıl seçilir sorusunun en kısa yanıtı, gerekli araştırmayı yapmak ve size ve bebeğinize en uygun modeli bulmaktır. Bebeğinizin konforu ve sizin kullanım alışkanlıklarınıza bağlı olarak baston pusetleri tercih etmeniz gerekebilir. Bu durumda, baston pusetin kalitesini belli eden, yukarıda sıraladığımız nitelikleri araştırmanızı ve satış temsilcilerine aklınıza takılan tüm soruları sormanızı öneririz.

Türkiye’nin önde gelen bebek ve çocuk mağazası Joker’de TS EN 1888 standartlarına uygun, birbirinden şık ve kullanışlı bebek arabası modellerini hemen incelemek için aşağıdaki butona tıklayın.

Bebek Arabası Ürünlerine Göz Atın

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ali Gülşen - Perakende Satış Uzmanı
1988 yılında dünyaya gelen Ali Gülşen 2015 yılından itibaren Joker firmasında Perakende Satış Geliştirme Uzmanı olarak görev almaktadır. Bebek arabaları, oto koltukları, seyahat yatakları, ev içi aktivite ürünleri, mama sandalyeleri, beslenme ve bebek gelişimiyle ilgili eğitim ve sertifikalara sahiptir. Ali Gülşen, bilgi ve birikimini siz değerli Joker Blog okuyucularıyla paylaşmaya devam ediyor.
Open