Yeni Doğan Bebekler için Oyunlar

Yeni doğan bebeğinizle oynayabileceğiniz oyunları merak mı ediyorsunuz? Öyleyse bu yazıyı okumanızı öneririz.


Ebeveynler, bebekleriyle kaliteli bir zaman geçirmek için yeni doğan bebekler için oyunlar arayışına girerler. Öte yandan; yeni doğan bebekler, meraklı gözlerle etrafı izler ve sürekli yeni bir şey öğrenir. Oyunlar ve diğer eğlenceli aktiviteler, yeni doğan bebeklerin hem keyifli vakit geçirmesine hem de bu süre içinde öğrenme etkinliğine devam etmesine yardımcı olur. Öte yandan, yeni doğan bebekle birlikte keyifli vakit geçirmek, ebeveynle bebek arasındaki duygusal köprünün güçlenmesine yardımcı olur.

Yeni doğan bebeklerle oynanabilecek oyunlar oldukça basit mimik ve hareketlere dayanır. Gülümsemek, ses çıkarmak ve dokunmak gibi temel hareketleri kullandığınız oyunlarla, bebeğinizin gelişime katkıda bulunabilir ve onlarla eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Yeni Doğan Bebekle Oyun Oynama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yeni doğan bebeğinizle oynayacağınız oyunlar hakkında bilmeniz gereken en önemli şey, bu yaş grubuna önerilen oyunları, belirli bir oyuncak ya da eşya gerektirmeden, tamamen etkileşime dayalı oyunlar olmasıdır. Örneğin, tatlı bir melodi eşliğinde çocuğunuzun dikkatini çekecek şarkılar söylemek, yüzünüzde bir organa dokunduğunuz anda dikkat çekici bir sesle o uzvun adını söylemek, yüzünüzü ellerinizle kapatarak bir anda açıp “ce-eee” demek (ki yeni doğan bebekler bu oyuna yüzyıllardır bayılır) bebeğinizin meraklı gözlerle sizi takip etmesine ve bu süre zarfında eğlenerek öğrenmesine katkıda bulunacaktır.

İlk Oyuncak Ürünleri Joker’de

Yeni Doğan Bebeklerle Oyun Oynamak Neden Önemlidir?

Yeni doğan bebeğinizle oyun oynayarak geçirdiğiniz vakit, bebeğinizin gelişiminde oldukça önemli bir yere sahiptir. Öncelikle, birlikte vakit geçirmek, bebeğinizle aranızdaki iletişimi güçlendirecek ve onun sizi daha iyi tanımasına yardımcı olacaktır. Bu sayede, size olan güveni artacak, sevildiği ve önemsendiği hissine sahip olacak ve size olan güvenini yükseltecektir.

Yeni doğan bebeklerle oyun oynamanın bir diğer faydası da bebeğin kişisel gelişimine olan katkısıdır. Bebeğinizle oynadığınız basit bir nesne tanıma oyununda bile, bebeğiniz oyunda gösterdiğiniz nesnelere dokunarak ve/veya koklayarak nasıl bir şey olduğunu keşfedecek ve hızlıca belleklerine kaydedeceklerdir.

Buna bağlı olarak, bebeğinizle oynamakta olduğunuz nesnenin adını düzenli olarak yüksek bir sesle tekrar ettiğinizde, bebeğinizin bu kelimeyi öğrenmesini ve bu yolla kelime dağarcığını güçlendirmesini sağlayabilirsiniz. Bebeğiniz size tepki vermiyor olsa da, ağzınızdan çıkan tüm sözleri anlamlandırmaya çalıştığını unutmamalısınız.

Yeni Doğan Bebekle Oynayabileceğiniz Oyun Önerileri

Yazının bu kısmında sizinle paylaştığımız oyun önerileri yalnızca size yol göstermek içindir. Yeni doğan bebekle oynanacak oyunlar herhangi bir kurala ve oyuncağa bağlı olmadığında yaratıcılığınızı kullanmanızı ve minik yavrunuzu en çok eğlendiren oyunu bebeğinizle birlikte bulmanızı öneririz.

Parmak Oyunları

Yeni doğan bebekler, el ve ayak parmaklarının dahil edildiği bazı oyunlardan büyük keyif alır. Bunlardan en çok bilineni, “beş kardeş oyunu”dur. Her bir parmağı tek tek sayarak ve bu sayma işlemi sırasında çocuğun dikkatini çekecek cümleler kurarak, çocuğunuzdaki sayı sayma algısını güçlendirebilirsiniz.

Nesnelere Şarkılar Yazma

Yeni doğan bebekler çevreden duydukları sesleri büyük bir dikkatle anlamlandırmaya çalışırlar. Bu nedenle, nesneleri belirli bir bir müzik eşliğinde çocuklara tanıtmak, onların nesne olan ilgisini yükseltecek ve o nesnenin adını ezberlemesine yardımcı olacak. Örneğin, bazı meyveleri basit melodilerle seslendirerek, bebeğinize o meyvenin ismini öğretebilirsiniz. Bu çalışmanın bir parçası olarak çocuğunuzun meyveye dokunması ve koklamasına izin vermeniz de bebeğinizin o meyveyi daha yakından tanımasına yardımcı olacaktır.

Nesnelere Dokunma

Tıpkı şarkılarla nesneleri tanıtmakta olduğu gibi, dokunarak tanıtma etkinliğinde de, bebeğinizin gün içinde karşılaştığı nesnelerden yararlanabilirsiniz. Bebeğinize zararı dokunmayan, yumuşak dokulu nesneleri bebeğinizin eline tutuşturabilir ve bu sayede o nesneyi tutmanın nasıl bir his olduğunu bebeğinize öğretebilirsiniz.

Kitap Okuma

Yeni doğan bebeğinize kitap okumanın hiç yararı olmayacağını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Yeni doğan bebekler, duyarak ve görerek gelişimlerine devam ederler. Belki okuduğunuz kitabın neyle ilgili olduğunu anlayamazlar ancak okuma esnasında sesinizi duyarak ve sizi izleyerek hayata dair temel dürtüleri edinebilirler.

Siz Yeni Doğan Bebeğinizle Hangi Oyunları Oynuyorsunuz?

Bebeğinizle eğlenceli vakit geçirmek için nasıl oyunlar oynadığınızı alt bölümde yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Bebek Oyuncak Ürünlerine Göz Atın

İlginizi Çekebilir: Dondurma Yerken Kendinden Geçen Bebekler

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open