Yazlık Bebek Arabası Alışverişinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yazlık bebek arabası modellerini değerlendirirken göz önünde bulundurmanız gereken kriterleri Joker E-Ticaret Satış Geliştirme Uzmanı Furkan Tetik sizler için derledi.


Yazlık bebek arabası modelleri, yaz aylarında çocuklarıyla gezmeyi seven ebeveynlere hitap eden modellerdir. Sıcak ve yağışsız günlerde, çocuklarıyla dışarıda vakit geçirmek isteyen, çocuklarına doğanın eşsiz güzelliklerini tanıtmak ve tüm renkleriyle hayatı öğretmek isteyen ebeveynler yaz aylarında kullanıma uygun bebek arabası modelleri arayışına girer. Bu yazımızda, Joker E-Ticaret Satış Geliştirme Uzmanı Furkan Tetik, yazlık bebek alışverişi öncesi bilmeniz gerekenleri sizinle paylaşıyor.

Yazlık Bebek Arabası Nedir?

Öncelikle sözlerime, yazlık bebek arabası diye bir ürün kategorisi olmadığını belirterek başlamak istiyorum. İşin doğrusu, yılın her günü kullanıma uygun olan ancak bazı özellikleri sayesinde ebeveynlere sağladığı kolaylıklarla, yaz aylarında daha çok tercih edilen bebek arabası modelleri vardır. Bizler de bu ürünleri yazlık bebek arabası olarak adlandırırız. Bildiğiniz gibi, piyasada farklı markalara ait birbirinden farklı bebek arabası modeli bulunmaktadır. Bu bebek arabalarından bazıları, sahip olduğu belirli özellikler sayesinde ebeveynlere yaz aylarında daha rahat bir kullanım imkânı sunmaktadır.

Yazlık Bebek Arabası Olarak Değerlendirilen Ürünlere Ait Özellikler Nelerdir?

Doğanın en canlı olduğu ve tüm güzelliklerini büyük bir ihtişamla sunduğu sıcak yaz günlerinde, biz insanlar da tıpkı doğa gibi canlanırız ve ev dışı aktivitelere ağırlık veririz. Çocuklarımız da özellikle güneşli ve güzel günlere dışarıda vakit geçirmeye ve hayatın kendisini keşfetmeye bayılır. Onları bebek arabasıyla gezdirmemiz gereken dönemde de yazlık bebek arabası olarak değerlendirilen ürünlerden faydalanırız. Bu noktada, seçeceğimiz yazlık bebek arabası modeli:

  • Hafif olmalı,
  • Kolayca katlanabilir olmalı ve katlandığında fazla yer kaplamamalı,
  • Oturak bölümü yıkanabilir olmalı,
  • Bebeği terletmeyecek kumaştan üretilmiş olmalı,
  • Güneşin zararlı ışınlarından koruyan bir gölgeliğe sahip olmalıdır.

Yazlık Bebek Arabası Hafif Olmalıdır.

Yaz aylarında kullanacağınız bebek arabasının sahip olması gereken önemli özelliklerden bir tanesi hafif olmasıdır. Sıcak günlerde çocuklarıyla kısa ya da uzun mesafeli yolculuk yapacak ebeveynler, ağır bir bebek arabası kullanmak istemez. Zira, bebek arabasının gün içinde birkaç defa taşınması ve katlanarak arabanın bagajına ya da eve taşınması oldukça zahmetli olabilir. Bu noktada ebeveynlerin, hafif ve katlandığında kolay taşınabilen yazlık bebek arabası modellerini tercih etmeleri önerilir.

Yazlık Bebek Arabası Kolay Katlanabilir Olmalıdır.

Yaz aylarında kullanılacak bebek arabasının sahip olması gereken bir diğer özellik de, kolayca katlanabilir olmasıdır. Yazın sıklıkla dışarı çıkan ebeveynler, bebek arabasını her açma ve kapama işleminde çok fazla sayıda hamle yapma gereksinimi duyarsa, bebek arabasından sıkılır ve gerekli olmadıkça bebek arabasıyla dışarı çıkmak istemez. Bu nedenle, gerekli güvenlik şartlarını sağlayan ve açılma kapanma işlemlerinde olabildiğince az hamle gerektiren bebek arabası modelleri, ebeveynlerin yaz aylarında tercih edeceği özellikler olacaktır.

Bunun yanı sıra, bebek arabasının katlandığında az bir yer kaplaması da oldukça önemlidir. Yaz aylarında daha sık bir şekilde kullanacağınız bebek arabası, evin daha kolay ulaşılabilen bölümlerinde muhafaza edilmektedir. Böyle olunca, ürünün fazla yer işgal etmemesi pek çok ebeveyn için tercih sebebi olmaktadır.

Bebek arabasının kolay katlanması, katlandığında az yer kaplaması ve hafif olması gibi özellikler, uçakla yapılacak seyehatlerinizde de size büyük kolaylıklar sağlar. Çocuklarıyla belirli periyotlarda yurt içi ya da yurt dışı uçak seyahatleri yapan ebeveynler, kullanımı kolay bebek arabalarıyla büyük bir rahatlığa kavuşur. GB Pockit Plus Bebek arabası modeli, katlandığında bir uçağın el bagaj bölümünde veya trenin tepegöz bölmesinde taşınabilir boyutlara ulaşır. Dünyanın en küçük bebek arabası olarak bilinen GB Pockit Plus Bebek Arabası modelini incelemek için aşağıdaki butona basabilirsiniz.

GB Pockit Plus Bebek Arabasını İnceleyin

Bebeği Terletmeyecek Bir Malzemeyle Üretilen Bebek Arabası Modellerini Tercih Edin.

Yaz aylarının nemli ve sıcak günlerinde, bebek arabası içinde uzun vakit geçiren bebeklerde terleme durumu sıklıkla görülebilir. Böyle bir durumda, esen hafif bir rüzgâr dahi bebeği hasta edebilir. Yazlık bebek arabası alışverişi yaparken, kumaş kısmının terlemeyi önleyici veya terleme durumunda teri hızlıca dışarı atabilen özel kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

Kumaş Kısımları Silinebilen Veya Yıkanabilen Modelleri Tercih Edin.

Terleme, bebek arabasında yemek yeme ve düzenli kullanımda hava kirliliğinden kaynaklanan kirlen sonraki kullanımlar için anti hijyenik bir durum oluşturabilir. Yazlık bebek arabası alışverişi yaparken, bebek arabasının kumaş kısımlarının silinebilen veya çıkarılıp yıkanabilen kumaşlardan imal edilmiş olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Bebek arabasının kumaş kısımları %100 pamuktan üretilmez. Bunun nedeni, pamuklu kısımların yanmaya karşı dayanıksız olması ve düzenli kullanımda hızlıca tiftiklenmesidir. Bebek arabası üreticileri, genelde yanmaya karşı özel bir korumaya sahip ve terlemeyi minimuma indiren kumaşlar kullanmaya özen gösterirler. Bebek arabası alışverişinizde kumaşın hangi özelliklere sahip olduğunu sormanız oldukça önemlidir.

Tercih Edeceğiniz Bebek Arabası Güneş Işınlarından Koruyacak Bir Tenteye Sahip Olmalıdır.

Yazlık bebek arabası alışverişinde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da, sağlam bir gölgeliğe sahip olması gerekliliğidir. Yaz aylarında, güneşten yayılan ışınların belirli bir bölümü insan cildine zararlı ultraviyole ışınlardan oluşmaktadır. Hayatının ilk yıllarında olan bebeğiniz, bu tür zararlı ışınlara karşı yetişkinlere nazaran daha savunmasız bir cilt yapısına sahiptir. Bu nedenle, satın almayı düşündüğünüz bebek arabasının UVP 50+ derecesine sahip, mümkünse ekstra genişleyerek bebeğin tüm vücudunu koruyan bir tenteye (güneşliğe) sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Silver Cross markasının Zest model baston bebek arabası, bu konuda size yardımcı olacaktır.

Silver Cross Zest Bebek Arabasını İnceleyin

İlginizi Çekebilir: Silver Cross Markasının Tarihi Serüveni

Yaşantınıza ve Kullanım Alışkanlıklarınıza Uygun Bir Bebek Arabası Modeli Tercih Edin.

Teknik gereksinimlerin dışında, bir bebek arabasını kullanışlı yapan en önemli unsur, o bebek arabasının, ebeveynlerin günlük kullanımına uygun olup olmadığıdır. Bebek arabası alışverişi öncesinde, mutlaka kendi yaşam alanınızı ve günlük kullanım koşullarınızı belirlemeniz ve bu koşullara uygun bebek arabalarını incelemenizi öneririm. Örneğin, evinizde fazla bir alanınız yoksa, katlı hâldeki boyutu fazla yer kaplamayan bir bebek arabası sizin için oldukça değerli olacaktır. Öte yandan, asansörsüz bir evde yüksek katlarda yaşıyorsanız, bebek arabasını her defasında taşımanız gerekeceğini göz önünde bulundurarak, muadillerine göre daha hafif bebek arabası modellerini incelemenizi öneririm. Bu koşulları hem yazlık bebek arabası hem de genel kullanım için satın alacağınız bebek arabası modellerinde gözetmeniz size yardımcı olacaktır.

Sonuç

Yazlık bebek arabaları, yaz aylarının güneşli ve sıcak günlerinde kullanıma uygun olan bebek arabası modelleridir. Yazlık bebek arabası alışverişinizde, bebeğinizin ve sizin konforuna hitap eden, ağırlığı, katlanma kolaylığı, yıkanabilirliği gibi alanlarda size kullanım kolaylığı sunan bebek arabalarını değerlendirmeniz ve size en uygun bebek arabasını bu bakış açıları eşliğine bulmanızı öneririm.

İlgili Yazı: Travel Sistem Bebek Arabası Modelleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Furkan Tetik - Uzman Satış Danışmanı
1993 yılında dünyaya gelen Furkan Tetik; oto güvenlik koltukları (Cybex, GB, Britax Römer , Maxi Cosi, Besafe vb), bebek arabası (Bugaboo, Cybex , GB, Silver Cross , Stokke vb.), hamilelik dönemi ve sonrası gibi anne-bebekle ilgili konularda çeşitli seminerler aracılığıyla eğitim almış ve sertifikalar kazanmıştır. İstanbul Üniversitesi Maliye bölümünde eğitimine devam eden ve Joker Baby Emaar Square mağazamızda görev alan Furkan Tetik, bilgi ve birikimini siz değerli Joker Blog okuyucularıyla paylaşıyor.
Open