Silver Cross Markasının Tarihi Serüveni

1877 yılından beri bebek taşıma araçları üreten Silver Cross markasının tarihsel yolculuğuna göz atın.


Bundan yaklaşık 130 yıl önce, İngiltere’nin Leeds kentinde ufak bir atölyede kurulan Silver Cross markası, kurulduğu günden bu, dünyanın 50 farklı ülkesinde milyonlarca çocuğun taşınmasında rol oynadı. İngiliz mühendis, William Wilson tarafından kurulan firma, geçen yıllar içinde bebek arabası üretiminin ötesine geçerek, oto koltukları, bebek mobilyaları, oyuncak ve bebek yatağı ürünleri de üretti. 1927 yılından bu yana İngiliz Kraliyet Ailesinin de tercihi olan Silver Cross bebek arabaları, Türkiye’de Joker güvencesiyle sizlerle buluşuyor. Bu yazıda sizlere dünyanın ilk bebek arabasını üreten markanın tarihi yolculuğundan kısaca söz etmek istiyoruz.

Dünyanın İlk Modern Bebek Arabası

Kökleri 1877 yılına dayanan Silver Cross firması, bilinen anlamıyla ilk modern bebek arabasını üreten firmadır. Firmanın kurucusu olan William Wilson tarafından geliştirilen süspansiyon sistemi ve iki yönlü gölgelik ile modern bebek arabasının temellerini atmıştır. William Wilson tarafından geliştirilen çift yönlü süspansiyon sistemi bugün dahi birçok bebek arabası modelinde kullanılmaya devam etmektedir.

Silver Cross Bebek Arabası Ürünlerini İnceleyin

İngiliz Kraliyet Ailesi ve Silver Cross Bebek Arabaları

Dünyanın bilinen en köklü ailelerinden birisi olan İngiliz Kraliyet ailesi, gelenekselliğe verdiği önemi her alanda olduğu gibi bebek arabası tercihinde de ortaya koyuyor. 1913 yılında, resmi kraliyet bebek arabası markası olan Silver Cross, o tarihten bu yana dünyaya gelen tüm kraliyet ailesi üyelerinin bebek arabası üreticisi olmaya devam ediyor.

İngiliz Kraliçesi Queen Elizabeth II, Silver Cross Marka bebek arabasında seyahat ederken objektiflere gülümsüyor.
İngiliz Kraliçesi Queen Elizabeth II, Silver Cross Marka bebek arabasında seyahat ederken objektiflere gülümsüyor. (Kaynak: www.dailymail.co.uk)
Queen Elizabeth II, bu kez oğlu Prince Edward'ı Silver Cross bebek arabasıyla gezintiye çıkarıyor.
Queen Elizabeth II, bu kez oğlu Prince Edward’ı Silver Cross bebek arabasıyla gezintiye çıkarıyor. Kaynak: www.dailymail.co.uk)
Cambridge Düşesi Kate Middleton, oğlu veliaht Prens George’u Silver Cross marka bebek arabasıyla gezdirirken. (Kaynak: yahoo.com)

Silver Cross’un Tarihçesi

1877 – Firmanın ilk atölyesi, İngiltere’nin Leeds Şehrinde Silver Cross caddesinde mühendis William Wilson ve 3 oğlu tarafından kuruldu.

1897 – Silver Cross Works adını taşıyan ilk fabrika Leeds şehrinin White House caddesinde kuruldu.

1900’lü Yıllar – William Wilson’un yenilikçi bakış açısı öncülüğünde firma 30’u aşkın ürün ve özellik için patent aldı.

1913 – Silver Cross markası, İngiliz Kraliyet Ailesinin resmi bebek arabası markası olarak seçildi.

1920’li Yıllar – Wiliam Wilson’un ölümünün ardınan şirketin başına geçen üç oğlu yeni bir fabrika eşliğinde, kaliteden ödün vermeden firmanın ürün gamını genişletmeye odaklandı.

1960’lı Yıllar – Marka, ürün yelpazesini bebek arabalarının ötesine taşıdı ve mama sandalyesi ve mobilya üretimine geçiş yaptı.

1980’li Yıllar – Markanın dünya çapında 1 milyon adet satılan ve modern sürümleriyle satışına devam edilen Wayfarer model bebek arabaları görücüye çıktı.

Silver Cross Wayfarer
1990’lı yıllarda piyasaya sürülen Wayfarer modeli dünya genelinde 1 milyonun üzerinde satışa ulaştı. (Kaynak: twitter.com)

Silver Cross Wayfarer Bebek Arabası Hakkında Ayrıntılı Bilgi

2000’li Yıllar – 2001 yılında Alan Halsall tarafından satın alınan firma, bebek arabası başta olmak üzere bebek taşıma ürünleri, mobilyalar, yataklar ve benzeri ürünleri geliştirmeye ve dünya çapında satışını yapmaya devam etmektedir Joker mağazaları ve Joker internet sitesi, Silver Cross ürünlerinin Türkiye’deki tek resmi satıcısı konumundadır.

Günümüzde Silver Cross

Dünyanın ilk modern bebek arabalarını üreten ve yüzyılı aşkın bir süre içinde milyonlarca aile tarafından tercih edilen Silver Cross markası, tarihinden gelen saygınlıkla, günümüz ailelerinin ihtiyaçlarına yanıt sunan bebek taşıma ürünleri ve ilgili ürünlerin üretimine devam ediyor. Uluslararası güvenlik koşulları ve standartlarına uygun üretimler yapmaya devam eden firma; konfor, güvenlik ve estetik unsurları bir arada sunan bebek arabası modelleri üretmeye devam ediyor.

Silver Cross Ürünleri Sadece Joker’de

Türkiye’nin lider anne ve çocuk mağazalar zinciri olan Joker, dünyaca ünlü markalara ait anne ve bebek ürünlerini siz değerli müşterilerimizle buluşturmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü Silver Cross markasına ait bebek arabası modelleri, Joker güvencesiyle sizinle buluşuyor. Aşağıdaki butona tıklayarak, markaya ait ürünleri inceleyebilirsiniz.

Silver Cross Bebek Arabası Ürünlerini İnceleyin

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open