Corona Döneminde Evde Oynanabilecek 9 Oyun Önerisi


Salgının yayılmasını önlemek amacıyla Türkiye’de ve pek çok ülkede okullardaki eğitime bir süre ara verildi. Bu süreçte iptal edilen, ertelenen pek çok etkinlikle karşılaşıyoruz. Lakin iptal edilmeyecek, devam edecek de pek çok şey var. İlişkide olmak, bağ kurmak, birlikte eğlenmek, sevgi, umut devam edebilir mesela.

Ev içinde çocuğunuzla oynayabileceğiniz sıcacık aile oyunları ve çocuklarla evde yapılacak aktiviteleri derledim. Oyunun ve etkileşimin gücüyle geride bırakacağız bu günleri. İyi eğlenceler!

 

1.Bilinmeyen Diyarlara Seyahat

Ailecek hiç bilinmeyen bir yere seyahat edileceği hayali kurulur. Tüm aile üyeleri sırayla buranın nasıl bir yer olacağını birbirlerine ekleme yaparak tasvir eder. Seyahat esnasında karşılarına çıkan her şeyi, tüm maceraları birlikte kurgularlar ve canlandırırlar. Oyunun içeriğinde her türlü kostüm, dekor, malzeme kullanılabilir. Belirsizlikle başa çıkabilmek ve öngörülebilir bir yapı kurgulamak için şahane bir oyun.

 

2.Bir Eşya Seç

Tüm aile üyeleri 3 dakika içinde evde kendilerini anlatabilecekleri bir eşya seçerler. Herkes sembolünü seçip bir araya geldiğinde oyun başlar. Herkes seçtiği nesneyi görünen bir yere koyar. Sırayla tüm aile üyeleri o kişinin o eşyayı neden seçmiş olabileceğini ve kendisiyle ilgili ne anlatmak istediğini tahmin eder. En son herkes sırayla neyi neden seçtiğini, o eşyanın kendisi için ne ifade ettiğini anlatır.

 

3.Mutlu Bir An

Tüm aile üyeleri sırayla sahneye çıkar. Hiç konuşmadan hayatlarındaki en mutlu günü canlandırmaya başlar. Diğer aile üyeleri de sahnedeki kişinin hangi günü canlandırdığını tahmin etmeye çalışır.

 

4.Film Çekelim

Aile üyeleri gruplara ayrılır. (Az üyeli aileler bireysel olarak da yapabilir) Ortaklaşa karar verilen bir tema (Corona virüsten korunma yolları, hayvanlar, seyahat vs. gibi) hakkında herkes bir reklam senaryosu hazırlar ve filmini çeker. En son tüm aile bir araya gelip birbirlerinin çektiği videoları izlerler.

 

5.Şarkı Besteleme

Ortak karar verilen bir tema hakkında tüm aile üyeleri birlikte, ikili gruplar halinde veya bireysel olarak şarkı sözü yazar ve bestelerler. Sonra tüm aile bu şarkıyı hep birlikte söyler.

 

6.Şakacı

Bu çocuk oyununu oynamak için bir kaşık ve pinpon topu büyüklüğünde bir topa ihtiyacınız olacak. Oyuncu, ağzının içinde bir kaşık tutar, kaşığın üstünde de top vardır. Tüm bunu yaparken bir de bir bilmece söylemesi veya fıkra anlatması gerekir. Esas hedefimiz tüm bu zorlu görevi yaparken gülmemek

 

7.Ötekinin Hikayesi

Herkesten, diğer aile üyeleriyle ilgili bir hikaye hazırlaması istenir. En iyi hikayeler, o aile üyesinin kişiliği hakkında alışılmadık, tatlı veya eğlenceli bir şey ortaya çıkaran hikayelerdir.

 

8.Sıcak Patates

Yumuşak bir top veya iç içe geçmiş bir çorap öbeği alınır. Aile üyelerinden biri bu topu el altından atar. Yakalayan üye mümkün olduğunca çabuk başkasına atmalıdır. Her çocuk bunu tekrarlar. Bu oyun eğlence sürdüğü müddetçe devam eder.

 

9.Taklit Oyunu

Bir kağıda tüm aile üyelerinin ismi yazılır ve kağıtlar katlanır. Herkes kağıtları seçer, seçtiği kağıtta yazılı olan ismi kimseyle paylaşmaz. Tüm aile üyeleri birbirleriyle kağıtta yazan kişiyi taklit ederek sohbet ederler. Oyunun sonunda herkes kimin kim olduğunu tahmin eder.

 

 

 

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İrem Polat - Klinik Psikolog
İrem Polat; Eyüboğlu Koleji’ndeki lise eğitiminin ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji & Uluslararası İlişkiler bölümlerinden (çift anadal) mezun oldu. İngiltere’de University of Westminser’da örgütsel psikoloji alanında yüksek lisansını tamamladı. İkinci yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji programında yaptı ve programdan ‘çift ve aile terapisti’ olarak mezun oldu. Hedefe Psikoloji, Davranış Bilimleri Enstitüsü ve Madalyon Psikiyatri Merkezi'nde ‘klinik psikolog’, Aydın Üniversitesi psikoloji bölümünde ‘yarı zamanlı öğretim görevlisi’, Eyüboğlu Koleji, İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı, Helen Doron gibi eğitim kurumlarında ‘okul psikoloğu’ olarak görev yapmıştır. İrem Polat, şu anda kurucu ortağı olduğu Mita Psikoloji'de klinik psikolog olarak hizmet vermektedir. Çocuk, ergen, yetişkin ve ailelerle psikoterapi çalışmalarını sürdürmektedir. Çeşitli firmalarla marka işbirlikleri yapmakta, şirketlere ve psikoloji alan uzmanlarına özel eğitimler düzenlemektedir.
Open