Anne Sütü Nasıl ve Ne Kadar Süre Saklanabilir?

Anne sütü saklama konusunda annelerden gelen "Anne sütü nasıl saklanır?" ve "Anne sütü ne kadar süre saklanabilir?", sorularının yanıtları bu yazımızda sizi bekliyor.


Anne sütü, yenidoğan bebeklerin ilk altı aylık süreçte tüm besin ihtiyaçlarını karşılayan mucizevi bir besin ürünüdür. Bebeğin ihtiyaç duyacağı tüm besin öğelerini bünyesinde barındıran ve bebeğin ihtiyaçlarının değişmesi sonucunda yapısını değiştiren anne sütü adeta doğanın bir mucizesidir.

Esas olarak, anne sütünün doğrudan emzirme yöntemiyle bebeğe verilmesi en iyi yöntemdir. Ancak, şehir hayatının gereksinimleri ve bunun dışında bir takım zorluklardan ötürü, anne bebeğin süte ihtiyaç duyduğu her an emzirmeye hazır olamayabilir. Böylesi durumlarda anne sütünün muhafaza edilmesi ve ihtiyaç durumunda bebeğe verilmesi gerekir. Tüm bu nedenlerden ötürü anne sütü nasıl ve ne kadar süre saklanabildiği konusu anneler için yanıtı aranan sorulardan birisi hâlini almaktadır.

İlginizi Çekebilir: Anne Sütü ve Emzirme Hakkında Merak Edilen 7 Soru

Anne Sütü Nasıl Sağılır?

Doğrudan emzirmeye alternatif bir yol olan süt sağım işlemi, günümüzde göğüs pompası adı verilen ürünlerle kolay ve zahmetsizce tamamlanabilmektedir. Manuel el pompası ve elektrikli göğüs pompası olarak ikiye ayrılan bu ürünler, farklı ihtiyaçları olan annelere hizmet verir.

Göğüs Pompası Ürünlerine Göz Atın

Anne Sütü El Pompasıyla Nasıl Sağılır?

Manuel göğüs pompaları (diğer bir adıyla el pompaları), süt sağım işlemini kolayca tamamlamanızı sağlayan manuel cihazlardır. Anne sütünü hijyenik bir şekilde sağmanıza izin veren el pompaları, süt sağım işlemini dilediğiniz tempoda el yordamıyla yapmanızı sağlar.

Manuel göğüs pompalarında yer alan, sağım ayarlama özellikleri, ürünün sağım gücünü ihtiyacınız olacak seviyeye getirmenize yardımcı olur. Kolayca steril edilebilen ve emzirme dışındaki dönemlerde bebeğiniz için süt üreterek ihtiyaç hâlinde kullanmanızı sağlayan manuel göğüs pompaları sayesinde süt sağım işlemini hızlıca tamamlayabilirsiniz.

El pompasını kullanırken, rahat bir pozisyonda oturmanız, el pompasının haznesine göğüs ucunuzu tam olarak yerleştirmeniz gerekmektedir. Ardından, mekanizmayı dilediğiniz bir ritimde sıkıp bırakarak süt sağım işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

El Pompası Ürünlerine Göz Atın

Anne Sütü Elektrikli Göğüs Pompasıyla Nasıl Sağılır?

Elektrikli süt sağma makineleri, bir elektrik kaynağı yardımıyla çalışan ve süt sağım işlemini hızlı ve pratik bir şekilde tamamlamanıza imkân veren göğüs pompası ürünleridir. Elektrikli göğüs pompaları, ayarlanabilir vakum özelliği sayesinde, süt sağım işlemini ihtiyaç duyduğunuz tempoda otomatik olarak başlatmanızı ve en verimli bir şekilde süt sağım işlemini tamamlamanızı sağlar.

Bazı süt sağma makineleri, pille çalışma seçeneği de sunarak, elektriğe ulaşma şansınızın olmadığı, seyahat ya da misafirlik gibi durumlarda da cihazı kullanmaya devam etmenize imkân tanır. Bu tür ürünler, bebeğin anne göğsünü emiş ritmine yakın bir tempoda çalışarak, annelerin konforlu bir şekilde süt sağım işlemini tamamlamalarına yardımcı olur. Tıpkı el pompalarında olduğu gibi, elektrikli göğüs pompalarında da öncelikle rahat bir oturuş pozisyonu almanız ve göğüs ucunuzu cihazın haznesine doğru bir şekilde yerleştirmeniz gerekir. Ardından, cihazın çalışma temposunu ihtiyaç duyduğunuz seviyeye getirerek süt sağım işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Elektrikli Göğüs Pompası Ürünlerine Göz Atın

Anne Sütü Nasıl Saklanabilir?

El yordamı, el pompaları ya da elektrikli süt sağma makineleri ile sağılmış olan sütün steril ve hijyenik bir şekilde saklanması ve vakitlice bebeğe verilmesi gerekir. Anne sütünün steril bir şekilde saklanması için, süt saklama poşeti ya da süt saklama şişeleri adı verilen ürünlerden faydalanabilirsiniz. Bu tür ürünler, bebeğin her bir öğünde ihtiyaç duyduğu anne sütünün hijyenik bir şekilde saklanması ve tüketilmesi konusunda sizlere yardımcı olur.

Süt saklama gereçleri içinde öne çıkan süt saklama poşeti ve süt saklama şişeleri kullanımında dikkat etmeniz gereken iki önemli başlık vardır. Birincisi, her bir süt saklama poşetine tek bir öğünde tüketeceği kadar süt koymanız gerekliliğidir. Böylece, özellikle dondurarak sakladığınız anne sütünden ihtiyacınız kadarını çözdürebilir ve geri kalanını çözülmeden saklamaya devam edebilirsiniz.

Süt saklama gereçleri olan süt saklama poşeti ve süt saklama şişelerinin kullanımında dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli başlık ise her bir poşet ya da şişenin üzerine, sağımın gerçekleştiği gün bilgisini yazmanız gerekliliğidir. Zira, organik bir besin olan anne sütü, son kullanma tarihi olan bir besindir ve bu nedenle sağımın gerçekleştiği günü bilmek önemlidir.

Anne Sütü Ne Kadar Süre Saklanabilir?

İzmi̇r Sağlik Bi̇li̇mleri̇ Üni̇versi̇tesi̇ Tepeci̇k Eği̇ti̇m ve Araştırma Hastanesi̇ tarafından yayınlanan elektronik belgede, sağılan anne sütünün oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabı rafında (4 derecede) 3 gün, derin dondurucuda (-18 derecenin altında) ise 3 ay saklanabileceği bilgisi yer almaktadır.

Süt Saklama Gereçleri (Süt Saklama Poşeti – Süt Saklama Şişeleri) Uygun Fiyatlarla Joker’de!

İlk altı aylık dönemde bebek gelişimi açısından en ideal besin olan anne sütünün düzenli olarak bebeğe verilmesi ve su da dahil olmak üzere hiçbir harici besinin bebeğe verilmemesi doktorlar tarafından önerilmektedir. Şehir hayatının zorlukları ya da benzeri başka nedenlerden ötürü bebeğini bazı zamanlarda doğrudan emziremeyen anneler için kurtarıcı bir rol üstlenen kaliteli ve hijyenik süt saklama gereçleri (süt saklama poşeti – süt saklama poşeti) uygun fiyatlarla Joker’de sizi bekliyor. Süt saklama şişe fiyatları ve süt saklama poşeti fiyatları hakkında bilgi almak ve kaliteli – kullanışlı süt saklama gereçlerine uygun fiyatla sahip olmak için aşağıdaki butona tıklayarak internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Süt Saklama Gereçleri Ürünlerine Göz Atın

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!


Aşağıdaki formu doldurarak, makalemizle ilgili sorularınızı yazarımıza iletebilirsiniz. Toplam yorum sayısı: 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Joker

Open